Ristluulülid katki 03.01.10 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Juhtus mul kuskil poolteist nädalat tagasi õnnetus, kiirabis pandi diagnoos : parempoolsed L1-3 transversused katki - paranevad ise. Saadeti koju. Praeguseks suudan juba liikuda, kuid igas asendis on ebamugav, selili ja parema külje peal absoluutselt olla ei saa. Ja parema külje peal on imelik valulik sügelus - on see normaalne? Ja kaua need lülid kokku kasvavad , kiirabist öeldi 2 kuud, perearst ütles kuu. Ise olen 20.aastane.

Kiirabist sain ka paberi peale kompuutri tegemist, millel oli kirjas: Jälgitavad on L1-3 processus transversuse fraktuurid paremal. Torakolumbaalosas on lülikehade kontaktpindadel Schmorli herniaid. Vaagnaluude fraktuuri esile ei tule. Vasakul on sakroiliakaalliiduse piirkonnas jälgitav vaakumfenomen, tegemist ei ole traumapuhuse muutusega. Mõlemal pool on antud liiduses subkondraalset skleroosi: sakroileiidi järgne seisund? Sakrumis on mitmes lokalisatsioonis lülikaarte dorsaalses osas defektid: arenguline iseärasus.

Ehk saaksite mulle "Eesti keeles" öelda, mida see jutt seal tähendab, kuna öises vahetuses olevad arstid seda ei suvatsenud öelda ning perearstile ei oodata mind enne kuu lõppu kindlasti mitte .

Ette tänades, K.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kogu see jutt on pildi meditsiiniline kirjeldus ja ei tohiks Teid heidutada. Ainuke tähtis asi Teie jaoks on proc. transversuste murd. Teie vanuses peaksid sellised luud kokku kasvama kuskil 6 nädalaga. Tunda võivad anda siiski kauem.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Operatsiooni jargne

Tere. Operatsioon oli 13juuni. Öösel kâis opereeritud pōlves tugev kraks. Kui liigutasin jalga. Kas on võimalik, et Acl laks uuesti katki? Uurisin oma arstilt ning ütles, et ei tohins midagi hullu olla

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg. Kui Teie arst ütles, et midagi hullu ei tohiks olla, ei saa ka mina midagi muud väita. Pelgalt liigutamisest ilma koormuseta ei tohiks taastatud ...

Loe edasi

Väikse varba katkine luu

Leid: parema labajala I varba basise lateraalse nurga nihketa murd. V varba põhilüli diafüüsi nihketa murd

Sooviks teada mida see täpsemalt tähendab kas mul on luu 2kohast katki või on ühte ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina loen välja, et Teil on katki esimene varvas ja viies varvas - kui Te pole ümberkirjutamisel trükiviga teinud.

Loe edasi

Kas ribid võivad katki olla?

Juhtus selline õnnetus et kukkusin hüppetornist trikki tehes vette kõhuli ja nüüd on 1-3 ribi juures suur verevalum ja lohk on sees. Hingata on raskem kui enne kukkumist.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas roided on katki, saab kindlaks teha röntgenpildiga. Olulist tähtsust selle tegemisel ei ole, kuna sellest midagi ei muutu. Kui roided on katki, püsib valu kauem, kui põrutuse korral.

Loe edasi

Üks ribi katki

kukkusin ühe ribi katki ,kaua see paanemine aega võtab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurru paranemine Teie vanuses kestab ca 8 nädalat. Tunda võib see anda kuni aasta.

Loe edasi

Sabakont katki

Tere! Olen sportlane ja kukkusin aasta tagasi 2m kõrgusest. Röntgen näitas et sabakont on katki. Siiamani valutab ja vahepeal valutab, nii et sisse hingata on raske. Ma tunnen, et midagi on valesti. Kelle ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Aastaga peaks luumurd juba paranenud olema. Peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

kui kaua on valu tunda kui 3 roiet katki

Kui kaua on valu tunda kui3 ribi katki

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuidas kellelgi. Oleneb ka sellest, kuidas luuotsad paiknevad, kui palju Te liigutate jne. Kui 4 nädalat peale traumat annab end tunda pole selles midagi erilist.

Loe edasi

Punn keele all

Mul on keele all väga imelik punn, nagu oleks vesi sees ja näha, et siuke tume/must väike täpp on all vms. Kergelt katki ei lähe. Tegin ükskord katki. Läks umbes nädalaks ära ja nüüd tuli tagasi. Valus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite end arstile näitama. Ainult Teie kirjelduse järgi diagnoosida pole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi