Lihahaav ja selle võimalikud järelmõjud 18.01.09 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Lugu järgmine: 26. dets õhtul tekitasin endale sportimise käigus korraliku lihahaava tagumikku - kolmnurkne tükk tuli minu küljest lahti, umbes 2-3cm sügavune ja 10-12cm pikkune. Mind lapiti küll ilusti kokku, kuid tekkis põletik (sellega kaasnesid palavikuhood), mis taandus pärast 10-päevast Zinnati kuuri.

Nüüdseks, pärast 3 nädalat, on haav juba enam-vähem paranenud, st et lahtist liha enam ei ole, verd ega koevedelikku ei erita jne; kuid endiselt esineb palavikuhoogusid, kusjuures tihedamini kui varem.

Kuivõrd normaalne see on? Kas seda võib põhjustada mingi lihasse kasvanud võõrkeha(kirurg on mulle suutnud kahel korral õmblusi sisse unustada, nii et need kasvasid sisse, naha alla, ja tuli välja lõigata)?

Pärast viimast arstikülastust soovitati mul kraadimisest loobuda, vihjati palaviku võimalikule psühhosomaatilisele tekkepõhjusele. Ausõna, ma ei kraadiks kui higi ei voolaks.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Normaalne see kindlasti ei ole. Võimalik , et haava alla on jäänud mingi koevedeliku või vere kogum, mis hoiab palavikku üleval. Ilma nägemata on raske mingit oletust teha. Pole ju ka välistatud , et palavik pole üldse traumaga seotud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kui pimesool on lõhkenud kas siis kehtivad vanad reeglid ?

Kui pimesool on lõhkenud kas siis kehtivad vanad reeglid ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks ma ei tea, mida Te mõtlete "vanade reeglite" all. Apenditsiidi perforeerimine (lõhkemine)on apenditsiidi kõige raskem vorm - paranemine võtab kauem aega, võimalikud on tüsistused. Haavahoolduse ...

Loe edasi

Proovid enne operatsiooni ?

Tere, sooviksin informatsiooni, kas enne planeeritud pimesoole operatsiooni (kui tehakse kõik võimalikud proovid) kas tehakse ka HIV test? Nimelt tahan, teada seda sellepärast, et kahtlen oma partneris.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina HIV testi ei teha. Selle tegemiseks peaksite ise initsiatiivi näitama, s.o. paluma selle tegemist. Usun, et sellest ei keelduta.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi