gaasid 21.09.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

2006.aasta sügisel käisin opil,opereeriti hemorroide,verekomu ja veel miskit-kolme asja korraga. Nüüd olen aga väga õnnetu ja kannatan häbitunde all,sest ei suuda kõhugaase kontrolli all hoida. Kas vastavad lihased üldse kunagi taastuvad.
Olen 50.a naine,õnnetult üksik,kaaslasest mõelda ei julgegi!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peale hemorroidide operatsiooni sfinkteri funktsiooni häire on operatsiooni tüsistus. Kui kahe aastaga funktsioon pole taastunud, siis on raske uskuda selle iseeneslikku taastumisse. Spetsiaalse treeninguga on mõningal määral kindlasti võimalik funktsiooni parandada. Treening on enamvähem analooogne sellega, mida soovitatakse naistele peale sünnitamist vaagnapõhja lihaste tugevdamiseks. Teine võimalus on gaaside tekke vähendamine - süüa selliseid toite, millega tekib vähem gaase ja võib tarvitada ka ravimeid, mis seovad gaase - Espumisan, aktiveeritud süsi. Kui Te selliselt ei saavuta Teid rahuldavat tulemust, soovitaksin pöörduda proktoloogi vastuvõtule. Sellised spetsialistid on olemas Lääne Tallinna Keskhaiglas (endine Meremeeste haigla). Arsti poole sellises küsimuses pöördumine ei ole häbiasi, iseasi kas ja kui palju saab aidata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kõhus gaasid, väljaheiteks värvuseta läbipaistev lima. mis haigus see on?

Kõhus gaasid, väljaheiteks värvuseta läbipaistev lima. mis haigus see on?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult selle kirjelduse alusel diagnoosida pole võimalik. Kui sellised nähud jäävad püsima, oleks näidustatud koloskoopia. Pöörduge perearstile.

Loe edasi

Podesin 3 nädalat tagasi kohugrippi,hiljem probleemid

Praegu kehv enesetunne ,valud loovad selga,gaasid kohus,magu hell.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimuse all kirjeldate oma seisundit. Abi saamiseks peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

pärast pimesoole operatsiooni

mul eemaldati paar päeva tagasi põletikuline ussiripik. öeldi, et tuleks vältida gaase tekitavate toitainete söömist. kui aga siiski tekivad gaasid, siis mis neutraliseerib neid kõige paremini ja kui ohtlikud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Gaasides pole midagi eriti ohtlikku, kuivõrd olete ise nendega hädas - põhjustavad valusid. Gaasivalude vältimiseks on tähtis koguseliselt mitte palju süüa, vältida gaase tekitavaid produkte ja rohkelt ...

Loe edasi

hemorroidid


Tere!
Probleem selline.
Kõhus gaasid valusad. Hommikune väljaheide valulik. Viimasel ajal väljaheite sees
ka heledat verd. Mida teha?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle murega peaksite perearsti poole pöörduda, kes esmaste uuringutega selgitab vajaduse edasisuunamiseks või kohapeal ravimiseks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi