Hematoom 24.07.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

TERE!

Laps on hetkel 4kuune.Tema kehal ehk siis rinnast 5cm üleval pool on tekkinud hematoom.Suur punane punn(pehme).Perearst ütles et see on siis veresoonte laienemine.Aga kuidas see on sinna tekkinud,sündides seda polnud ,tekkis umbes 1kuu peale sündi.Arst lubas nüüd siis saata kirurgi juurde.Kui ohtlik see on ja kuidas see üldse on tekkinud?Ja kuidas sellest lahti saada?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt pole tegu hematoomiga vaid hemangioomiga. Tegu on healoomulise kasvajaga. Olenevalt lokalisatsioonist ja kasvaja suurusest on ravimeetodeid erinevaid - kirurgiline ravi, laserravi. Konkreetse otsuse teeb lastekirurg, kes peaks lapse üle vaatama. Paanikaks põhjust ei näe.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põsesarna hematoomia.

Põsesarna hematoom on kahe nädala jooksul vähenenud, kuid ei tea, kas sarnaluuga on midagi toimunud.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sarnaluud kipsi tõesti ei panna, kuid murru puhul, kui on toimunud fragmentide (luukildude) nihkumine, on mõnikord vajalik nende reponeerimine (paika panemine).

Loe edasi

Hematoom säärel

Tere!
Kukkusin 1.jaanuaril, nahk jäi terveks aga säär põlvest allapoole läks paiste ja siniseks. Määrisin Liotoniga, paistetus ja sinikas kaudusid päris kiirest aga umbes nädal hiljem avastasin et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Masseerimist mina ei soovitaks. Võimalik, et see hematoom on nii suur, et vajaks evakueerimist/tühjaks laskmist. Valu peaks sellise ajaga juba järgi andma. Soovitan näidata kirurgile.

Loe edasi

Kukkumise tagajärjel tekkinud mügarik

Tere. Veebruarikuus oli tugev tuharalihase trauma kukkumise näol. Möödunud on 10 kuud, kui kukkumise kohal on endiselt pehme,suur muhk mis ei taha kuidagi taanduda. Vahel on valulik, vahel mitte. Kas kukkumise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

vaevalt, et tegu on rasvkasvajaga. Tõenäolisem on siiski organiseerunud hematoom. Kui tahate sellest vabaneda, peaksite pöörduma kirurgi poole.

Loe edasi

Sõrmeküüne juure juure juures sinikas

Kaks nädalat on kasvanud küünel sinikas välja ja sinine küüs kasvab välja

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral sinikas ehk hematoom on asi, millega peab leppima. Koos küünega kasvab see välja.

Loe edasi

Vasaku jala sisesääres kõva tükk

Vasaku jala sisesääres on kõva tükk kintsu juures, misasi see olla võiks? Jalg pole vigastada saanud, et see oleks mingi verevalum või midagi. See on juba päris tükk aega olnud, kunagi oli see väiksem, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa lokalisatsioonist aru - "sisesääres kintsu juures". Arvesse tuleb nii vana hematoom, fibroom, lipoom jne. Peaksite arstile näitama.

Loe edasi

Varbatrauma

Tere! Lõin eile enda suure varba tagurpidi, tuli verd ja läks siniseks. Täna hommikuks oli potisinine ja paistes ja öösel tuli verd. Kuidas peaks edasi toimima?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

48 tundi peaks külma peale panema - et hematoom oleks väiksem, külm leevendab ka valu. katki võib olla ka luu - traumapunkti pöördumine oleks vast kõige õigem käitumine.

Loe edasi

Veri munandikotis kubemesonga lõikuse järgselt

Tere
07.05.2010 oli mul kubemesonga lõikus. Esmaspäeval avastasin et munandikotis on veri (tume-lillakas värvus munandikotil). On see mööduv nähtus?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hematoom ehk verevalum munandikotis on kaunis sagedane nähtus songaoperatsiooni järgselt, kuna anatoomiliselt on songa ja munandikott üksteisega tihedalt seotud. Tavaliselt see kaob umbes 1 kuu jooksul ...

Loe edasi

veenilaiendid-operatsioonijärgsed tüsistused.

sooviksin väga teada, millised riskid kaasnevad veenilaiendite operatsiooniga ja millised võivad olla tüsistused?Kui tõenäoline on näiteks, et inimene ei hakkagi enam käima?ette tänades vastuse eest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige sagedasemad tüsistused veenioperatsioonil on haava hematoom (verevalum) ja haavamädanik. Sellist võimalust, et operatsiooni tagajärjel enam käia ei saa, ma ei näe.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi