armid 20.03.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,minu 15 aastasel tütrel on kintsude sisekülgedel imelikud punakad lühikesed armid,tuletavad meelde rasedusjärgseid arme,umbes käelaba suurusel alal,kas võib tegu olla sellega ,et mõned aastad tagasi oli ta veidi paksukesem kui praegu (65kg) ja pikkust on tal praegu juba 176cm,et nahk lihtsalt venis liiga palju.Ta on mures ,sest suvi on tulemas ja tahab bikiinides mere äärde minna aga armid on liiga nähtavad.Mida teha?Seljal vöökohal on ka mõned horisontaalsed veidi pikemad armid kuid need on valged ja ei paista nii silma.Aitäh.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Olete ise juba küsimusele peaaegu vastanud. Rasedusarmid tekivad just sellepärast, et suure kõhu tõttu nahk venib. Kaalust kaotades toimib sama mehhanism. Selliste nn. striade teke on väga individuaalne - ka kõigil paljusünnitanud naistel pole ju rasedusarme. Meditsiin palju aidata selle koha pealt ei suuda, vähemalt kirurgia mitte. Soovitaksin konsulteerida dermatoloogiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kere põletus lapsel

Tere! Öelge palun, mida kasutada selleks , et armid ei jää? 2 astme põletus. Foto lisaks, mis praegu on. 1,5 nädalat möödas.aitäh

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põletuse II staadium jaguneb omakorda IIa ja IIb. Reeglina IIa puhul arme ei jää - kui ei teki infektsiooni. IIb korral on armid paratamatud. Pildi järgi on Teie lapsel pigem IIa staadiumi põletus. Pildi ...

Loe edasi

Sisemised valukolded tuharates

Valukolded tuharates.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igast operatsioonist jäävad paratamatult armid ja armid annavad end aeg-ajalt tunda. Kuna ei tea, mille tõttu Teid opereeriti, on mul ka raske öelda mida oodata või karta.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi