mure veenilaienditega 09.02.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

vabandan kui see ei kuulu teie eriala alla,aga ehk oskate siis suunata või abi anda!
Mure selles et kolm aastat tagasi last oodates tekki vasaku jala põlveõndlasse viinilaiend.ei teinud algul suurt välja,aga nüüd on veenilaiend pisut suurenenud ja see on nii kole.
Mujal pole.
Kas loota võin vaid operatsioonile?
või saaksin ka apteegist abi?kui jh sis mida teie soovitaksite?
Oskaks perearst aidata?

Nii kole ja vastik on,suvi tulemas,ei saa seelikutki kanda.noor inimene pealegi(22).

Murelik neiu:(

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kas veenilaiendeid ravida operatsiooniga või mingiti muud moodi, saab kahjuks öelda vaid peale läbivaatust. Apteegist saab abi vaid vaevuste leevendamiseks, veenilaiendid kahjuks pealtmäärimise ega tabletivõtmisega ära ei kao. Peaksite perearsti saatekirjaga pöörduma kirurgile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

jalaveresoonte laiendid

Kuhu ja kelle poole pöörduda jala veresoonte laiendite eemaldamiseks tasuliselt (haigekassa puudub)?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaienditega tegelevaid raviastusi on Tallinnas, Tartus, Pärnus ja ilmselt ka mujal. Olenevalt sellest, kus Te elate ei tohiks interneti kaudu nende leidmine probleem olla.

Loe edasi

SOOVITAGE PALUN HEAD VASOLOOGI?

Tere!
Sooviksin head vasoloogi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie vanust arvestades on Teie probleem ilmselt jalaveenides. Vasoloogid reeglina tegelevad vaid arterite haigustega. veenilaienditega tegelevad rohkem üldkirurgid, mõned neist on rohkem spetsialiseerunud ...

Loe edasi

veenilaiend

Tere! Günekoloogilisel uuringul öeldi mulle, et vas munasarja juures on veenipais või -komu või -laiend (ei jäänud täpselt meelde). Küsiti, kuidas jalgadel veenilaienditega on. Üldiselt on see meie pere ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie kirjelduse järgi on raske aru saada, millega tegemist ja pole ka mainitud, kuidas kirjeldatud veenipais(komu) avastati - kas ultraheli uuringul või günekoloogilisel läbivaatusel. Kui see veenikomu ...

Loe edasi

veenilaiendite operatsioon

Tere.
Olen 25 aastane noor naine ja mul diagnoositi veenipõletik ning kirurg ütles, et vaja opile minna. Nüüd aga kuuldin, et kui veenioperatsioonil käidud, siis enam sünnitada ei tohi.
Küsimus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenioperatsioon päris kindlasti ei välista sünnitamist tulevikus. Vastupidi - veenilaienditega sünnitamine on ohtlikum kui peale operatsiooni.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi