Määrib 09.01.08 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 30dates meesterahvas ja juba ca 10 aastat vaevab mind mure, mida häbist vms pole ma nö "probleemiks" tunnistanud. Nüüd sai mõõt täis. Peale igakordset kõhu läbikäimist ja korralikult puhastamist, pean ikka ja jälle mõne aja (30 min) jooksul pühkimas käima (3-4x), sest hakkab määrima. Olen hetero ja "selle kandi" pealt seksuaalset tegevust ei ole kunagi toimunud. Ka muid tervisehädasid ei tähelda, toitun korralikult, ei suitseta, alkoholi tarbin mõõdukalt (juhul, kui see peaks tähtsust omama). Mis võib olla põhjus, mida ma teha saaksin?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt tegu sulgurlihase funktsionaalse nõrkusega või limaskesta väljalangemisega. Esimesel juhul peaks olema probleeme ka gaaside pidamisega ebasobival ajal. Aitaks vaagnapõhja lihaste treening, analoogselt sellele, mida sünnitusjärgselt naistele soovitatakse. Soovitaksin oma murega pöörduda proktoloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lahkliha operatsioon

Käisin lahkliha operatsioonil 3 päeva tagasi, kas see on normaalne, et vahepeal tuleb haavast veidike verd? Eritub ka mingisugust vedelikku vahepeal, kas see on normaalne?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei kujuta ette , milles Teie operatsioon seisnes. Vähene vere eritus haavast pole midagi hullu, kuid jälle, kui palju on vähe. Kui vaid nii palju, et vaid määrib, siis pole hullu.

Loe edasi

Nabapõletik

Nabapõhjast eritub verd, mis määrib lina ja aluspesu. Kuidas on nabapõletiku diagnoosi kood?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Naba põletiku diagnoosikoodiks RHK-10 järgi paneksin mina L03.3

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi