Veresooned, põletik? 15.12.07 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Olen 33.a naine, normaalkaalus. Üle aasta tagasi diagnoositud paremas põlves kondromalacia (artroskoopiaga), lisaks on põlves põletik, millele ei ole diagnoosi pandud (veri reumat ei näita, aga põlv läheb siiani igal ööl ja tihti ka päeval kuumaks ja valusaks). Minu küsimus on aga nö uue "sümptomi" kohta. Juba paar kuud on mul selline imelik nähtus, et pöiad või käelabad lähevad (suvalisel hetkel ja tavaliselt üks jäse korraga, protsentuaalselt rohkem aga parem pool) kuumaks - tajun seda sellise kummalise tundena, nagu jookseksid vastaval jäsemel "sipelgad". Kui siis vaatan seda pöida või käelaba, siis on sellel veresooned hästi nähtaval (nahast kõrgemal), see jäse on punasem kui teine ning tuntavalt kuumem. Millega võib tegu olla? Millise arsti poole peaksin pöörduma? Palun Teie soovitusi. M.K

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minu arvates ei ole tegu kirurgilise patoloogiaga. Soovitaksin Teil pöörduda neuroloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lõhkevad veresooned

Tere,
mul on selline küsimus, et olen 20aastane naine. Mul lõhkevad kogu aeg veresooned, eriti põlveõndlas ja vahel ka kätel. Kas muretsemiseks on põhjust või on veresoonte lõhkemine loomulik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole veresoonte lõhkemine normalne. Põhjus võib olla nii veresoonte seina nõrkuses aga ka hüübimishäires. Peaks põhjuse selgitama.

Loe edasi

veresooned

Tere! Kui ma tahan tulla konsultatsioonile veresoonkirurgi juurde, kas ma pean eelnevalt perearsti juures saatekitja võtma?

Olen 23a naine ning mul on säärtel veresooned(kapilaarid)tulnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Perearsti saatekiri on nõutav, vastasel korral tuleb Teil visiidi eest endal tasuda - suurusjärk 250EEK-i.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi