mõistus otsas(veresooned?) 15.02.07 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Alustaksin sellest,et olen 32 a.naine.
Minu häda algas siis u.2 kuud tagasi.Ja algas see kerge tursega kubemepiirkonnas.Paremal pool rohkem,vasakul vähem.Kuumus jalgades,temp.37,2Palavik kestis u.kuu aega.Aga see turse(arstid vaatavad ja katsuvad,aga ei tunne mingit turset) jäi ja mina tunnen praegugi,et miskit seal on.Arstid katsusid ja ütlesid,et lümfisõlmed need ei ole.Lihased.
U.kuu aja pärast oli sama turse ka käte juures.Ka lihas.Ja nüüd sama asi ka kaelal,rohkem paremal pool.Tekkinud ka selle poole(parema) tundlikkuse häired(tuimem kui teine pool).värinad.Kerged pearinglused,mäluhäired,iiveldus,silma liigutamisel justkui kiskumise tunne ,põsk tuim
.Sümptomid tugevamad hommikupoole ja paar nädalat enne tsükli algust päris halb enestunne.Õhtuti seevastu peaaegu normaalne olla.Käed-jalad külmad,minu meelest ka sinakad.Tekkinud ka ärevusehäired ning siis enestunne veel halvem. Kui rahustit võtan,läheb veidi paremaks.Paremal kehapoolel kumavad ka veresooned tugevamalt läbi naha ja mõnes kohas kergelt märgata lõhkenud kapillaare.Need sümptomid on järjest süvenevad ja minu enesetunne kehvem.Olen kodune ja hommikupoolikud enamasti voodis.On ka nõrkus ja kätes-jalgades valusid.
Perearsti juures käidud,vereproovid korras ja tremal mõistus otsas.Järgmiseks nädalaks neuroloogile aeg.
Arst ei võta mind justkui tõsiselt,sest sümptomid muutuvad pidevalt.Üritasin talle seletada,et see justkui levis jalgadest ülespoole.
Olen muidu rahulik inimene,antidepressante tarvitanud pole ega ka rahusteid.
Tunnen ennast nüüdseks väga abitult ,justkui peaksin asjale käega lööma ja ootama,mis edasi juhtub.Olen üritanud ise lugeda ja uurida ja jõudsin nüüd veresoonteni.Kardan,et asi läheb liiga kaugele ja lõpuks polegi enam midagi teha .
Ehk oskate teie nõu anda,millega tegu võiks olla ja kuhu ma pöörduma peaksin või kuidas ennast aidata saaksin.Lisaksin veel ka,et tarvitasin paar kuud rasestumisvastaseid tablette ja katkestasin just halva enesetunde tõttu.Pea kolm kuud pole neid nüüd enam kasutanud.
Aitähh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie kirjelduse järgi ei oska ma küll ühtegi mulle tuntud kirurgilist haigust Teil kahtlustada. Pigem on tegu mingi närvi- või süsteemse sidekoe haigusega, aga pole välistatud, et põhjuseks on ärevushäire.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Probleem seljaga!

Tere! Probleem seljaga. Tänaseks olen arstide juures murega käinud ligi 10a ja pole ühtegi lahendust tulnud. Mure algas kui ole trauma järgne operatsioon seljas. Lõigati ära mingi ketas sealt vahelt. Aasta ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu neurokirurgilise/ortopeedilise probleemiga. Olen üldkirurg ja antud küsimuses ennast eksperdiks ei pea. Eestis on 1 spetsialiseeritud lülisambakirurgiaga tegelev osakond, mis asub Ida Tallinna Keskhaiglas. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi