operatsioon ja tervislik seisund 23.10.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,
lähen planeeritud seljaoperatsioonile järgmisel nädalal. analüüse lähen andma kaks päeva varem. mäletan, et kui käisin ninavaheseina opereerimas siis ütles arst, et kaks nädalat ennem op-i pean terve olema. nüüd olen kergelt nohune ja kaldub sinnapoole, et läheb vist hullemaks. kas see tänendab, et ma peaksin operatsiooni edasi lükkama??
kas ma peaksin olema söömata-joomata kui lähen analüüse andma?
olen end vaimselt ette valmistanud operatsiooniks ja see oleks üsna hirmus mulle kui peaksin selle kõik uuesti läbi elama.
tänan Teid ette vastuse eest!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Reeglina analüüse antakse tühja kõhuga, kuigi paljude analüüside korral pole sellel ka tähtsust. Plaanilist operatsiooni on soovitav teha täiesti tervena muudest haigustest. Pidage nõu Teid opereeriva arsti või narkoosiarstiga ja sõltuvalt Teie külmetuse raskusest on võib olla õige operatsioon edasi lükata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kõhukoopa operantsioonid.

Tere!
Kui mul on erinevad operatsioonid ootejärjekorras (soolelühendamisoperatsioon, endometrioosi kahtluse uuringud ja maoluku korrigeerimise operatsioon), siis kas neid oleks kuidagi võimalik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kolme operatsiooni ühendamine on võimalik, kuigi ma ei saa päris täpselt aru, mida mõtlete soolelühendamise operatsiooni all.
Kompuutertomograafiline uuring on võimalik asendada magnetresonants ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi