õmblusniit mis 10,5 aasta sees 04.10.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Lugu siis järgnev, 10,5 a. tagasi tehti mulle keisrilõige kuid kuna niite välja ei saadud, ei allunud tõmbamisesle siis need jäeti sisse.
Nii kuu aega tagasi tundsin naba läheduses midagi mis torgib teravalt, lähemal vaatlusel selgus et niit!
Eile õhtul sai mul hing täis et kaua ma kannatan seda torkimist, kord oli niit naha all, kord väljas ja uuristas endale auke kuhu tahtis, tegin nõlaga väikse augukese niidu juurde ja otsustasin selle välja tõmmata, sain nii 4-5 cm kätte kui tundin et enam ei tule ja enesetunne ei old ka kõige parem, tekkis alakõhtu selline imelik tunne, lõikasin siis jupikese maha ja vaatasin et väike ots jääks välja et hiljem ehk saan selle kätte kui seoses raske füüsilise töö ja pideva venitusega kadus mul see jälle naha alla. Nüüd siis on lisaks torkivale tundele ka ebameeldiv tunne alakõhus.
Käisin igaksjuhuks kohalikus kiirabis, kuid pehmelt öeldes saadeti mind kukele, öeldi et põletikku ei ole ja las ta siis torgib seal :S Mida ma peaks tegema? kas see ebameeldiv tunne jääbki nüüd mulle igaveseks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peaksite end näitama Teid opereerinud arstile kui see on võimalik või suvalisele kirurgile. Kui niit teeb häda ja põhjustab ebamugavust, on see võimalik igal juhul eemaldada ja igavesti Te kannatama ei pea.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesoole haav

15.mai 2017 käisin pimesoole operatsioonil. Peale oppi, kui niidid eemaldati, läks haav põletikku. Pöördusin sama haigla erakorralisse vastuvõttu, haav lõigati veidi rohkem lati, mäda loputati välja ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavaliselt on selliste asjade põhjuseks sügavamatesse kihtidesse pandud õmblusniit. Enne tavaliselt ära ei parane, kui see niit sealt välja võtta.

Loe edasi

Niitide eemaldamine peale õmblust

Käisin aasta tagasi sünnimärgi lõikusel. Peale niitide eemaldamist märkasin armil niidi väljavõtu kohas tumedat täpikest (meenutab justkui niidi otsa). Tume täpike on siiani armil alles ja tekkis küsimus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Õmblusniit naha all ohtlik ei ole. Niit võib välja mädaneda aga võib ka sisse jääda.

Loe edasi

Sisemised õmblusniidid mädanevad

Pimesoole operatsioonist on möödas 8 aastat. Selle aasta algul tekkis pimesoole operatsiooni armi keskele sinakas munake. Ühel päeval peale raskuse tõstmist läks see katki, ca 4 mm auk tekkis ning verd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võib Teie tuttava prognoos õige olla - eemaldatud õmblusniit ei onud viimane. Soovitan uuesti kirurgi vastuvõtule pöörduda - ise välja mädanemine võib võtta väga kaua aega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi