Kaelalüli 04.02.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Ma ei maga ilma unerohtudeta juba pea viis aastat. Perearst krõbistab printerist välja suure rõõmuga unerohuretsepti. Olen otsinud magamatuse põhjusi Viljandi psühhiaatriahaiglast dr. Reinsalu ja Tartust, dr. Hioni juurest. On mind ära kuulatud ja nii see asi on jäänud. Nüüd avastas minu kosmeetik, et üks kaelalülidest on paigast nihkunud. Valusid ei ole, aga ebamugav tunne, pea valutab tihti. Ainuke seletus magamatusele!
Küsimus: Millise arsti juurde peaksin pöörduma? Kas kirurgi või reumatoloogi poole? Perearsti juurde minna ei taha, sest ma juba tean, mis ta ütleb-mine pikuta ja määri mingite salvidega. Eriala-arstide juurde miskipärast ei saadeta nii lihtsalt. Pigem läheksin tasulise arsti juurde, siis ei jooksutata ühest kohast teise, mille lõpptulemus on null.

Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kaelalüli nihkumine ei saa minu teadmiste kohaselt küll unetuse põhjuseks olla. Kui kaelalülidega on probleem, peaksite pöörduma neurokirurgi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Naksuv kaelalüli

Paar-kolm aastat tagasi kukkusin joostes ja sain peapõrutuse. Pea käis ringi ja süda oli paha. Käisin uuringutel, koljul midagi viga polnud. Aga peale seda hakkas mul kaelalüli naksuma ja teeb seda tänini. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie probleem on kas ortopeediline või neurokirurgiline, mistõttu mina üldkirurgina pole kompetentne nendele vastama.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi