allergia õmblusniitidele 12.01.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist. Kas võib olla õige, et pimesoolehaav mädanes sellepärast, et inimene ei talu sisemisi õmblusniite - et kui tavaliselt sulavad need ise ära, siis mõnel mitte? Kahjuks oleks nüüd vaja teha kurgumandlioperatsioon. Kas uskuda, et selle puhul kasutatakse teistsuguseid niite või on mingi muu võimalus? Tänades Siiri

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Õmblusniitide mittetalumatus on ka üks võimalus, kuid suurem tõenäosus on siiski infektsioon - pisikud satuvad haava operatsioonil mädasest ussripikust. Kurgumandli operatsioonil õmblusi kasutatakse väga harva ja selle pärast ei tasuks küll operatsiooni rohkem karta. Eelmine operatsioonihaav selleks ajaks peaks olema siiski korras ja põletikuta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sõrme nukkudele tekivad mingid kõvad punnid

Tere. Mul selline mure et sõrme nukkudele on tekkinud mingisugused kõvad punnid. Et millega võiks tegu olla valusad nad ei ole aga muutkui tuleb neid juurde. Kas võib olla mingi allergia??????

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuni pole näinud, on raske midagi pakkuda.Võimalikud on soolatüükad, allergia on samuti võimalik, kuid siis võiks kaasneda sügelemine. Peate näitama end perearstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi