Võimalik tsüst 05.01.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on kõhus paremal pool mingi mügarik, mis aeg-ajalt on tunda, siis jälle nagu kadunud. Mõnikord tunnen,nagu see pigistaks või tõmbuks kokku. Kui ma seda katsun, siis ta justkui valgub laiali. Kas tegu võib olla tsüstiga? Kui ma laman, siis on üks kõhu pool suurem (see pool, millel see moodustis asub). Perearst tegi ultraheli, aga ei märganud midagi. Olen lugenud, et tsüstid võivad jääda mõnikord märkamatuks.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minu arvamus on. et vajaksite uuringuid, sest ainult kirjelduse ja Teie tundmuste järgi pole mõtet ennustada, millega tegu. Soovitaksin Teil pöörduda kirurgi poole. Ultrahgeli uuringu tulemus sõltub suurel määral vaataja kogemustest - mingi asja mittenägemine pole mingi ime.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Bakeri tsüst

Kas Bakeri tsüstiga lennata võib?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võib.

Loe edasi

Tsüst lõualuus

Tere, alumises lõualuus on tekkinud kahe hamba alla tsüst. Hambad on ravitud aastaid tagasi. Ei valuta, aga käega kompimisel on tunda muhuke. Milline on ravi ja millised on hilisemad riskid?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kaldun arvama, et diagnoos "tsüst" on Teile öeldud juba arsti poolt, kuna kompimisel tuntavat muhukest nimetatakse tavaliselt kõigepealt kasvajaks. Alles uuringutega on võimalik täpsustada, et tegemist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi