veenilaiendite opp 15.09.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kui kaua keskmiselt kestab haiglaravi peale veenilaiendite operatsiooni?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kaasajal veenilaiendite operatsiooni järgselt minnakse koju juba samal õhtul, harva ollakse üks öö peale operatsiooni haiglas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Veenilaiendite op.

Tere! Mul oli nädal tagasi jalal veenilaiendite op. Kannan igapäevaselt tugisukka, kuid nüüd tunnen, et reie siseküljele on tekkinud nahaalune "muhk" ja sinna ümber ka suurem sinikas. Kas peaksin muretsema ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendite operatsiooni järgselt verevalumid on ootuspärased. Paari kuuga peaksid need ära kaduma. Lioton 1000-ga määrimine oleks asjakohane.

Loe edasi

Mure

Tere kas peale veenilaiendite operatsiooni peab karkudega käima või saab ka ilma.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale veenilaiendite operatsiooni pole mingit põhjust karkudega käia. Vajalik on aga elastiksideme või survesuka kandmine.

Loe edasi

Hematoomid peale veenilaiendite operatsiooni

Tere! 12 päeva tagasi oli veenilaiendite operatsioon. Hetkel teevad muret jalgadel olevate hematoomide seisukord - kuigi väliselt on pilt muutunud paremaks, siis katsumisel on tunda tihkemaid-valusamaid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui tekib negatiivne dünaamika - valu suureneb, tekib palavik ja punetus.

Loe edasi

Õla opp

Oli parema õla opp 10 päeva tagasi, kuna käis liigesest välja. Sooviks teada, millal võiks hakata mingeid harjutusi tegema, kuna füsioterapeudi juurde minna pole võimalik. Ette tänades.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu spetsiifilise ortopeedilise probleemiga (mina olen üldkirurg) ja tuleks küsida Teid opereerinud arstilt. See oleneb suuresti ka sellest, mida tehti ja kuidas tehti.

Loe edasi

Veenilaiendite op.

Tere, küsimus siis selline, et sept. on veenilaiendite op. üldnarkoosis. Kui aga peaks juhtuma et sama ajal on menstruatsioon, kas siis tehakse ikka operatsioon või tuleb edasi see lükata ( infolehel polnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb muidugi tohrist aga meditsiilises mõttes sellest operatsiooni takistust ei ole. Ainult Teil endal võib sel ajal opereeritud saada tülikam.

Loe edasi

veenilaiendid

kui ei oma haigekassat, mis maksab veenilaiendite op. (nt. Tartu kliinikus).Täpset summat on muidugi raske öelda, aga orienteeruvalt.

Ette tänades.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haigekassa hinnakirja järgi maksab veenilaiendite operatsioon 5-6 tuhat EEK-i, erakliinikutes võib hind olla erinev.

Loe edasi

veenilaiendite opp

Saadeti uuesti opile,veebruari kuuks aga selgustuks jäi see kuna tehakse teine jalg
sest korraga ei tehta ju?(narkoosis)

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb arstist ja ka patsiendist - tehakse korraga ka kaks jalga. Mõned patsiendid ei soovi seda aga ise ja seetõttu võib olla ei pakkunud ka arst Teile seda võimalust. Kui olete huvitatud, saate ilmselt ...

Loe edasi

veenilaiendid

kuhu peaksin pöörduma veenilaiendite puhul, mul on pälveõndlas sinakas veresoon ja reitel pisikesed heledad kapillaarid. Ja kui palju nende eemaldamine maksab? Kreeme olen proovinud are ai aita.
Aitäh!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendite operatiivseks raviks peate pöörduma kirurgi vastuvõtule, eelnevalt saama selleks perearsti saatekirja. Kui olete kindlustatud, siis operatsiooni eest tasub haigekassa, Teie kanda jääb vaid ...

Loe edasi

veenilaiendid

Palun öelge,kui pikk on veenilaiendite operatsiooni järjekord Mustamäe Haiglas ravikindlustusega isikule.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

2-3 kuud, sõltuvalt millise arsti juurde soovite.

Loe edasi

peale veenilaiendite operatsiooni

Kas on normaalne, et peale veenilaiendite operatsiooni (lõigatud 4 kohast) on säär tugevalt sinine ja verevalumites? Kaua võib see kesta?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole see normaalne aga pahatihti peale operatsiooni on hematoomid ehk verevalumid vältimatud. Umbes 1 kuu jooksul peaksid need kaduma

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi