alakõhuvalud 03.07.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Põen juba aastaid põiepõletikku. Põletiku ägenedes on uriinianalüüsid halvad ning alati on külvis E-COLI bakter, 6 või 7 astmes. Alati enne põletiku ägenemist, hakkab kõht vasakult alt valutama. Valutab ka pärasoole ümbrus ja sabakont- ei saa enam arugi kumb. Kõhus on pidevalt pakitsustunne nagu midagi voolaks, liiguks, aga vasakul all on valu. 2003 a. eemaldati hemorroid ja oli ka mingi fistul. Enne oppi tehti kolonoskoopia diagnoos-proktiit. Hiljem tehti ka kolonoskoopia- see oli korras. Olen oma kõhuvalu jutuga perearsti ära tüüdanud, ta annab mulle kohe saatekirja uroloogile. Uroloog kirjutab rohud, peale rohu võtmist 2-3 nädalat on jälle analüüs korrast ära. Olen ise kindel, et seal all kõhus on miski asi, mis seda põiepõletikku põhjustab. Kas on võimalik veel kusagilt nõu ja abi saada, ma enam lihtsalt ei jõua. Kas on võimalik ka tasuline konsultatsioon, sest järjekorrad on väga pikad.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Alakõhuvalu põie põletiku korral on tavaline sümptoom ja ei näe selles midagi iseäralikku. Uroinfektsioon on teil kindlasti ja see kuulub uroloogi kompetentsi. Kui Teil on seni ravinud uroloogi taktikas kahtlusi, siis võiksite pöörduda kellegi teise uroloogi poole teise arvamuse saamiseks. Paljudes erastruktuurides võtavad uroloogid vastu ja nende käest saab tasulist konsultatsiooni juhul kui Te ei taha järjekorda ära oodata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Alakõhuvalud

Tere!
Mul on juba viimased kuu aega valutanud alakõhu vasak pool, valu tuikab ka natuke paremale poole, valu on tuim üldiselt, kuid vahepeal käivad torked. Ultraheliuuring, uriiniproov, rooja proov ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ükskõik millest valu on põhjustatud, kui see Teid häirib, peaksite siiski uuesti pöörduma.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi