Mis teha ? 03.05.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Oleks selline küsimus ..Et sünnist peale on olnud käepeal punane laik.Lapsena oli see väike ..aga hiljem kasvas koos naha pinnaga .Kuna see näeb päris hirmuäratav välja siis oleks küsimus et kus sellisele asjale ravi saaks või kelle poole peaks pöörduma ? Räägitakse et seda saab laserraviga eemaldada ..aga perearst ütles et kuna see pole pealt krobeline siis tema ei tea mis teha ..et laserravi temaarust sellistele asjadele ei tehtagi.Et tõesti sooviks teada kuidas tegelikult asjad on ! Ehk oskate aidata . Ette tänades !

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kõik oleneb laigu suurusest. Väiksema saab ka välja lõigata, suuremate puhul tuleks muid meetodeid proovida. Peaksite tulema näitama end kirurgile või nahaarstile. Laserravi tehakse küll teatud liiki nahahaiguste korral, kas ka Teie puhul on see rakendatav saab otsustada siiski vaid Teie kätt vaadates.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

mis see olla võib?

Mul on aastaid juba päkal mingisugune punn üleval ja alles hiljuti hakkas see valutama.
Mis see olla võib?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla nii limapauna põletik, aga ka mingi nahapaksend/kasvaja, mis on hõõrdumisest põletikuliseks muutunud. Ainult pildi järgi vahet teha ei oska. Soovitan pöörduda ortopeedile.

Loe edasi

luuline kasvaja kõrvas

Avastati kõrvast luuline kasvaja mis tuleb välja puurida.Kus saab lasta teha kuulmekäigu atreesiat ja mis operatsiooni orienteeruv hind on kui ravikindlustust ei ole?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna pole minu eriala, siis ei kujuta ette, mida Teil konkreetselt teha plaanitakse. Peaksite need küsimused esitama kirurgile, kes seda operatsioni planeerib - paljusid asju saab teha erineval moel ja ...

Loe edasi

Kaua ei tohiks tööd teha peale sünnimärgi eemaldamist?

Eemaldasin 3 päeva tagasi sünnimärgi seljalt, mis oli 5 cm läbimõõduga. Kui ma kummardan või teen midagi rasket, teeb see valu ja minu küsimus oleks, kaua ma ei tohiks teha füüsilist tööd?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Värske haava puhul on valu loomulik. Endale haiget teha ei maksa aga otsest töötegemise vastunäidustust ma ka ei näe - tehke seda, mida haav lubab teha.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi