kirurgia opid 02.05.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kui operatsioon pole hädavajalik arstide arust, ning enda arust on, tehakse see ikka,kui seda soovin? (tasuta (alaealine)(mitte ilu op) )
Ja kui üritasin saada teie haigla kirurgile numbrit, saadeti mind perearsti juurede saatekirja küsima. Kui ma perearsti juurde lähen ja lihtsalt küsin selle arsti juurde saatekirja, ta annab selle mulle vaidluseta? Või hakkab soovitama teisi arste vms?
Tänan.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Oskan vastata vaid enda eest. Sellist operatsiooni, mida mina vajalikuks ei pea, aga haige nõuab, eriti kui ta on alaealine, mina tegema ei hakka - ka mitte raha eest. Usun, et nii käitub ka enamuses minu kolleege. Perearst saatekirja peaks andma samuti Teile vaid juhul, kui tema leiab kirurgi konsultatsiooni olevat vajaliku. Kui Teid suunatakse nimeliselt kellegi teise kirurgi juurde, kelle juurde Te ei soovi minna, saate ise valida endale meelepärase arsti - teise nime pärast probleemi ei tehta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Õlavarreluu pea alla nihkunud ja kõõluste rebendid

lOlenm 16 veebruarist siiani olnud valudega ja morfiini abil liikudes,mul enne ei töötanud vasak käsi ,ründe järel ka parem ära.MIDA TEHA KUST SAADA ABI,KINDLASTI VAJA TEHA OP,ET ASI TOIMIKS EDASPIDI ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie häda kuulub ortopeedia valdkonda ja otsuse operatsiooni vajaduse ja erakorralisuse kohta saab teha vaid ortopeed. Mina olen üldkirurg ja nende probleemidega ei tegele. Kuna olete käinud traumapunktis, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi