veresooned 02.03.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere dr Tepp,

Mure selline, et u viimase kuu jooksul on jalgades ja kätes selline näriv valu, mis ei ole tugev, kuid häirib. Samuti väsivad jäsemed ruttu võimlemisharjutusi tehes. Ehmatusega märkasin paar nädalat tagasi, et nii kätel kui jalgadel on selgelt näha siniseid veresooni (varem ei ole sellist asja täheldanud), samuti on sinine veresoontevõrgustik nähtaval dekoltee piirkonnas ja rindadel. Ei tea, kas see on seotud, kuid tihti valutab ka pea ja on ka pisut raskem hingata. Tarvitasin aastaid antibeebipille, u 2 nädalat tagasi lõpetasin nende võtmise. Mis Te arvate, kas nähtavale ilmunud veresoonte näol on tegemist mingi patoloogiaga? Kas äkki on kusagile tekkinud tromb või on asi milleski muus?
Olen 25a naisterahvas.
Tänan.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirurgilist probleemi ma Teie puhul ei arva. Kui olete tõesti pikemat aega anitbeebipille võtnud ja nüüd lõpetasite ja samal ajal on tekkinud Teie poolt loetletud vaevused, siis võivad need omavahel seotud olla küll. Organismis on tekkinud väljakujunenud hormonaalsest nivoost kõrvalekalle, mida organism pole veel suutnud korrigeerida. See peaks siiski üle minema. Kui teil veresoontevõrgustik on nähtav üle keha, siis see küll mingile tromboosile ei viita. Pigem on vastu kevadet Teie naha pigmentatsioon langenud ja veresooned lihtsalt kumenduvad läbi. Kui asi ei parane kuu aja jooksul, peaksite konsulteerima oma perearstiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lõhkevad veresooned

Tere,
mul on selline küsimus, et olen 20aastane naine. Mul lõhkevad kogu aeg veresooned, eriti põlveõndlas ja vahel ka kätel. Kas muretsemiseks on põhjust või on veresoonte lõhkemine loomulik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole veresoonte lõhkemine normalne. Põhjus võib olla nii veresoonte seina nõrkuses aga ka hüübimishäires. Peaks põhjuse selgitama.

Loe edasi

veresooned

Tere! Kui ma tahan tulla konsultatsioonile veresoonkirurgi juurde, kas ma pean eelnevalt perearsti juures saatekitja võtma?

Olen 23a naine ning mul on säärtel veresooned(kapilaarid)tulnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Perearsti saatekiri on nõutav, vastasel korral tuleb Teil visiidi eest endal tasuda - suurusjärk 250EEK-i.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi