jalavann 07.02.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

tere

tegelen spordiga..jalgpall,korvpall...Viimasel agal on tekkinud valud jalgades ,eriti pärast koormusi.kohaliku polikliiniku kirurg pani diagnoosiks luuümbrise põletiku ja määras elektriravi.Alustasingi sellega,kuid kas on ka koduseid vahendeid mis aitaksid.Küsimus seega:olen kuulnud ka lisaks kodustest jalavannidest kuid koos millega neid teha et sest ka kasu oleks.(mingid soolad,õlid jms?).
ette tänades

Marko

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Selles küsimuses ennast spetsialistiks ei pea - küsimus kuulub ortopeedia ja spordiarstiteaduse valdkonda. Kõige tähtsam minu arvates on mingiks ajaks koormust vähendada, tegeleda treeninguga, mis säästavad jalgu. Ise usaldaksin selles küsimuses füsioterapeuti.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Veenilaiendid ja jalavann

Kas elektrilisest jalavannist on kasu veenilaiendite ravimisel (operatsioon on ammu tehtud, kuid nüüd on olukord jälle hull) või on see kahjulik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Elektriline jalavann tähendab tegelikult elektriga soojendatud vett ja elektrivoolu toimel tekitatud fibratsiooni, mis mehhaaniliselt nagu masseerib. Veenilaienditele ei ole sellel ei raviefekti ega ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi