lümfi sõlm? 28.01.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Minu 1,2 a lapse kaelal ja kõrva taga on muna kujuline moodustis.Kas tegemist võib olla lümfi sõlmega või millegi müüga ja kui probleemseks võib kujuneda see probleem lapsele.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Võib olla tegemist lümfisõlmega. Milele see aga viitab on nende andmete põhjal raske öelda. Soovitan pöörduda lastekirurgile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

lümfisõlmed

Tere!

Räägin loo alguses. 2,5 aastat tagasi avastasin kaelalt (paremal üleval) ca 2 cm pikkuse kõva sõlme. Algselt arvati, et tegu on lümfisõlmega ning eemaldati kurgumandlid. Tehti ka kompuuter ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süljenääre ei tohiks normaalselt palpeeritav olla. Buliimiaga seda siduda ei oska. Pidage nõu perearstiga, kui ta peab vajalikuks, siis võiks konsulteerida näo-ja lõualuu kirurgiga.

Loe edasi

lümfivedeliku kogunemine haava alla

Tere!
Käisin 2,5 nädalat tagasi operatsioonil, kus kubeme piirkonnast eemaldati uuringuks lümfisõlmed. Haava alla hakkas kogunema vedelik, 2 nädalat hiljem niitide eemaldamisel tehti ka punkteerimine, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellist lümfi kogunemine peale lümfisõlme eemaldamist juhtub kaunis sageli. Ise selle ärahoidmiseks suurt midagi teha ei saa. Aktiivset sporti peaks siiski vältima.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi