valu sissehingamisel 18.01.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Peaaegu kuu tagasi oli pimesoole operatsioon. Kõik oli hästi, kuni eelmise nädalani. Nimelt parema rinna alla lööb valu, kui sügavalt sisse hingata. On selline torkiv valu, palavikku ei ole, veidike nagu paises oleks.Parema külje peal saan pikali olla, kuid niipea, kui keeran vasakule küljele on hingamine väga valulik, nii et parem on olla selili või vasakul küljel. Kas tegu võib olla operatsiooni kõrvalmõjudega? Või kui ei, siis ehk oskate öelda mis see on või millise arsti poole pöörduda.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kuua ega hiljem tekkinud võib olla seotud opüeratsiooniga kuid võib ka mitte olla. Peaksite pöörduma kas Teid opereerinud arsti või perearsti poole. Tegu võib olla nii närvivalu kui ka põletikulise tüsistusega. Vajaks uurimist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu vasakul rinna/roiete piirkonnas

Tere, kuu aega tagasi käisin jõusaalis hommikul ja tegin rinnalihastele trenni, tavaline treening midagi erilist polnud. Sama päeva öösel oli korra südamerütmi häire ca 30 sek. Peale seda on “igav” tuikav ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks see olla närvivalu. Mingit kirurgilist haigust ei kahtlusta. Soovitaksin pöörduda füsioterapeudi poole.

Loe edasi

murtud roie

Tere!
Kas rusikalöök, mis tekitas seljal kaheksandas roides väikese murru, võis kahjustada ka südant? Löögist on möödunud neli nädalat, tabamuse saanud külg on endiselt kange ja eriti tugevat valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti pole need vaevused, mida kirjeldate seotud südamega. Valu sügaval sissehingamisel ja haigutamisel on tüüpilised roidemurrru vaevused.

Loe edasi

Valu paremal pool abaluu all

Tere

Hiljuti olen mures ühe torkiva valuga paremal pool abaluu all. Valu on selline tuimav, sissehingamisel kiirgab valu nt rinda.

Teen jõusaali trenni 6x nädalas.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi ma kahjuks küll ei diagnoosi ega ravi määrata ei saa. Peaksite pöörduma perearsti poole. Ei saa välistada ka ületreeningust tekkinud vigastust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi