Tagumikujoone kõverus 15.01.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sünnist saati on mul tagumikujoon olnud väikese kõverusega. Tunnen end halvasti selle pärast. Arvasin, et ehk on see põhjustatud kõverast sabakondist ning seda on võimaik ära opereerida, kuid röntgenis mingit kõverust ega patoloogiat sabakondil ei avastatud. (Kõverus on siis ilmselt pehmes koes kui röntgenis oli kont sirge).

Ortopeed, kelle juures käisin selgitas, et sabakondi juurde koguneb kokku palju elutähtsaid närve, mis liikumiseks ja sünnitamiseks tähtsad ning ei soovitanud kõverusega midagi teha. Tahaksin siiski teada, kas see asi on tõesti nii lootusetu??? Kas ei oleks võimalik seda kõverust "kiskuda/tasandada" kasvõi väikse nahavenitamise vms asja teel? Kas see tõesti nii eluohtlik mu liikumisele olla võib, või oli asi tõesti vaid selle arsti suhtumises iluoperatsioonidesse ja tervisesse üldiselt? Mis spetsialisti poole peaksin pöörduma, et edasist infot ja abi saada?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ortopeed on sellise asja puhul õige spetsialist. Kui selle ortopeedi arvamus Teid ei rahuldanud, võiksite arvamust küsida kelleltki teiselt. Mina ilma Teid nägemata ei julge küll ei lootust anda ega seda ka võtta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Ninavaheseina kõverus

Tere!

Tahaksin täpsustada, kui on ninavaheseina kõverus vasakule 7mm, siis kas see on palju või vähe ning kuidas seda mõõdetakse. Kuna mul on juba korra elus (kui olin 15) tehtud ninavaheseina ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ninahingamistakistus on elukvaliteeti oluliselt mõjutav seisund. Koostöö perearsti ja nina-kõrva-kurguarstiga. Kui vaja, siis tehakse uus operatsioon või leitakse muu lahendus.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi