muhud kaelal 03.01.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Kirjutan teile kuna olen mures oma partneri pärast. Ta on 24a mees, paar kuud tagasi avastasin, et tal on kaelal, naha all mingid kühmud või munad, nii peaaegu 1cm pikad, liikuvad ja neid on päris mitu, üle 4 kindlasti. Ta ise ei ole neid varem tähele pannud ja valu need ei tee. Külmetusest see vist küll olla ei saa ja lümfid seal ei asu. Neid on ilma katsumata läbi naga väga hästi näha.
Tegeleb küll füüsilise tööga, aga ei taha eriti hästi uskuda, et need kaelapingest on, sest ta põhiliselt terve elu väga palju füüsilist teinud. Äkki oskate arvata mis need olla võivad?
Partner ise arstile väga ei kipu, lisaks veel töö selline, et peale tööpäeva lõppu enam arstid vastu ei võta ja eks ta pelgab ka natuke arste.
Oleksin väga tänulik kui vastaksite ja ütleksite kuhu sellise asjaga saaks Pärnus pöörduda.
Juba ette tänades!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist võib olla healoomuliste rasvkasvajatega aga et nii väita, peaksin ise seda nägema. Soovitaksin pöörduda kõigepealt perearstile, kes siis kahtluse korral suunab edasi kirurgile. Kui olete nõus visiidi eest ise maksma, võite ka otse kirurgi poole pöörduda (polikliinikus, haigla konsultatiivses vastuvõtus, eravastuvõtus).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

rasvkude kaelal

kaelal rasvkude kuskil 3sm läbimõõduga ,isal oi samasugune kätel

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjeldate ebamääraselt oma probleemi, küsimust ei leia.

Loe edasi

Tsüst põlveõndlas

Tere.13 aastasel lapselapsel põlveõndlas tsüst aegajalt umbes iga 6kuu tagant valulikud muhud säärel vahel isegi varvasteni lõõb valu,Kas mingit muud ravi ei ole kui valuvaigistid ,isegi need ei aita ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Põlveõndla tsüst ja muhud säärel omavahel seotud ei ole. Põlveõndla tsüst viitab põlveliigese probleemile.

Loe edasi

Mis muhud need võivad olla

Tere küsimus naha all suured muhud küünarnuki juures

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Naha alused sõlmed on tavaliselt lipoomid või fibroomid (healoomulised kasvajad). Need aga valu anda ei tohiks. Ilma nägemata ei oska muud pakkuda. Võimalik on samuti, et muhud ja valu pole üldse omavahel ...

Loe edasi

Muhk kuklal

Tere
Mul on peas kukla piirkonnas 1 cm kõrgune ja 3 cm lai muhk. Kas see on midagi ohtlikku? Tundub nagu see oleks vahepeal suurenenud, katsudes on see kõva.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised muhud võivad olla ateroomid - rasu ssisaldavad tsüstkasvajad. Et päris kindlalt midagi väita on vaja seda näha ja katsuda. Ateroom ohtlik ei ole, kuid võib minna mädanema.

Loe edasi

valusad muhud jalgadel

Tere!
Olen 40-ndates naine, teismelise aegu hakkasid mõlema jala suure varba liigeste juures muhud kasvama. Oma viga, ei raatsinud lemmikkingadest loobuda, kuigi olid väikseks jäänud. Nii on nad ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põhjuseks, miks need tekivad, on pöia riTõsi see on, et neid opereeritakse.stivõlvi lamenemine, mille käigus I pöialuu pöördub 90 kraadi ümber oma telje. Selleks tuleks Teil pöörduda ortopeedi vastuvõtule. ...

Loe edasi

Imelikud muhud kaelal

Tere!
Masseerides oma kaela on tekkinud sinna imelikud munad-nagu lümfisõlmed ja neid tuleb juurde kogu aeg.Osa on ime väiksed osa juba suuremad.Millest see tingitud on.

Ette tänades!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et selline asi vajaks kindlasti arstile näitamist - põhjuseks võib olla kaunis tõsine haigus, kuni kasvajani välja. Ei soovita asjaga venitada.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi