hemorroid? 15.12.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

soole tühjendamine on vahel suhteliselt valulik (igakord see ei sõltu isegi kõhukinnisusest) ja millele järgneb ka veritsus. kuid muidu muud probleemi pole. millest selline veritsemine on tingitud? ja missugune ravi oleks sellepuhul vajalik?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Põhjuseid võib olla mitu - pärasoole lõhest kuni kasvajani välja. Olenevalt põhjusest on ka ravi. Ainult valu ja veritsuse järgi kül ravi määrata ei saa- pärasool tuleks üle vaadata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hemorroidide ravi

Tere!
Mul on suvest saadik aegajalt ilmunud pärakust hernesuurune komu.
Nüüd jällegi peale kōhukinnisust.
Viimati kasutasin perearsti poolt kirjutatud "Doloproct" küünlai ja see aitas.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Doloproct on õige ravim Teie vaevuste korral. See hemorroide ära ei kaota, kuid ravib ja leevendab põletikku. Hemorroidide raviga tegelevad kirurgid. Mida Te mõtlete "rong" all jääb mulle arusaamatuks. ...

Loe edasi

hemorroidid

Tere.Kõik algasoktoobris 2016 .Peale wc-s käimist hommikul umbes tunni aja möödudes tekkis ebameeldiv valu ja pitsitustunne pärasoole lõpuosas.Uuriti kaameraga soolt,leiti 2 sisemist hemorroidi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie vaevused viitavad pigem pärakulõhele, kui hemorroidile, võivad olla ka mõlemad. Soovitan Teil pöörduda uuesti arsti poole, kelle juures ravil olite.

Loe edasi

hemorroid

Kaua välise hemorroidi ravimine kestab ? ja kas lioton 1000 geeli kasutamine ka aitab ? keegi kuskil kirjutas et arts oli soovitanud peale määrida.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ravi kestab kuni terveks saab. Tavalöiselt läheb selleks kuni 2 nädalat. Küünlad ja Lioton 1000 on ravimid, mis sobivad kasutada, kuigi soovitan Teil ravida mitte kuulujuttude alusel vaid minna arsti vastuvõtule. ...

Loe edasi

Hemorroidid

Olen 38 - aastane. 2 kuud tagasi oli mul pidevalt kõht kinni ja pärast seda siis tekkisid päraku ümbrusesse punnid, mis vahel valutavad (seest ka) ja päraku ümbrus paistes. Mul on tõenäoliselt hemorroidid. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Juba tekkinud hemorroidid konservatiivse raviga ei kao. Ravi mõte seisneb tüsistuste - veritsus, põletikud - vältimises. Radikaalne ravi hemorroidide puhul on kirurgiline.

Loe edasi

Hemorroidektoomiast taastumine

Kolm kuud tagasi opereeriti mul välimisi hemorroide. Seniajani esineb valulikkust ning veritsust pärasoolest. Tundub, et pärak on ka pisut turses. Millest see võib olla tingitud ja kuidas seda ravida? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kolme kuuga peaks hemorroidide operatsiooni järgselt taastumine olema toimunud ja operatsioon unustatud. Peaksite pöörduma Teid opereerinud kirurgi poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi