Artriit 08.12.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Olen 50 a. naine ja põen reumatoidartriiti ja artroosi. Plaaniline põlve oper. (liigese vahetus) on aasta alguses. Olen mures, et millised lootused on jälle kõndima saada. Olen kehakaaluga hädas, praegu on see 92 kg. ja seegi on minu jaoks suur saavutus. Mis mind ootab?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui Teid ikkagi operatsioonile võetakse on lootus käima saada siiski suur - selleks seda ju tehaksegi. Suur osa sellest on täita ka Teil - ise see käimine tagasi ei tule, vaja on väga regulaarset ja pikaajalist treeningut. Selles suhtes on Teil õigus, mida kergem on kehakaal, seda lihtsam ja tõenäosem on kõndimahakkamine. Seega, kui tahate enda heaks midagi juba praegu teha, katsuge kehakaalu veelgi langetada - siis on nii operatsioon kergem (nii Teile kui kirurgile) ja hiljem ka kõndimahakkamine.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlv

Tere, kuna kolm aastat tagais vigastasin jalgpallis põlve ja käisin arstide juures ja kannan ortoosi.Nüüd jällegi ei saa põlve sirgeks panna, löòb sisse valu.Milles võib probleem olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem on ilmselt mingis sisemises vigastuses - meniski, sideme osaline või täielik rebend. Teie vanuses tuleb arvesse ka iuveniilne artriit. Peaksite uuesti pöörduma ortopeedile (vajalik perearsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi