selja nihestus 01.10.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

olen 65aastane heas fyysilises vormis naisterahvas ja mul on probleeme seljavaludega. Nimelt hiljuti nihutasin ennast voodis istudes ja vaagna luu/ristluu kandis tekkis mingi nihestus- "raks" käis läbi. Pärast seda enam sirgeks ei saa selga ajada ja käies on samas kohas valus. Seljaga on ka varem probleeme olnud - radikuliiti on ravitud. Kas ma peaksin minema massazööri juurde v6i vaikselt mingite salvidega seda kohta ravima ning ootama kui aja jooksul valu järgi annab?

ette tänades,

Maarja

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Mina ei soovitaks teha ei ühte ega teist. Määrida muidugi võib, kuid sovitaksin Teil pöörduda siiski perearsti poole, kes Teid siis läbi vaatab ja vajadusel suunab neuroloogi või neurokirurgi juurde. Võimalik, et on olemas efektiivsemaid ravimeetodeid, kui Teie poolt pakutud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlvekedra nihestus

30. veebruaril vigastasin põve, põlvekeder oli paigast ära. Viidi kiirabiga Tallinna Lastehaiglasse, seal pandi paika ja kipsi. 8. veeb võeti kogunenud veri välja, 14. veeb võeti kips ära ja kirjutati ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Umbes kuu pärast peaksite saama liikuda ilma abivahendita. Ortoosi on siiki soovitav kanda veel kauem, eriti kui rohkem liikuda. See on täiesti normaalne asjade käik.

Loe edasi

Jalaluu nihestus

Tere. Poolteist nädalat tagasi väänasin enda jala välja, jalg eriti paiste ei läinud valus oli küll esialgu, aga luu siis labajala sisemiselt poolt on rohkem väljas kui teisel jalal asuv luu sama koha ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi on mul seda raske otsustada aga pigem jääb mulje, et midagi hullu ei ole. Soovitaksin mõni aeg kanda ortoosi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi