Nimme - ristluuvalu 14.09.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere olen 41 aastane naisterahvas. Töötan kaubanduses st. peaaegu terve päeva püstijalu. Minu probleem on selles et viimasel ajal vaevab mind hommikuti alaseljavalu. Ärgates on kogu alaselg nii kange et voodist püsti ei saa. Mõne ajapärast liikuma hakates läheb kõik üle ning päeval on kõik korras.Sooviksin teada kas tegu võib olla põie probleemidega või naistehaigusega , kuhu peaks pöörduma et teha õiged uuringud.Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Nende kaebuste järgi, mida Te esile tõite, mina küll põie või naistehaiguse peale esimeses järjekorras ei mõtleks. Rohkem tundub olevat tegu kas mingi reumaatlise või neuroloogilise haigusega. Arvan, et kõigepealt pöörduga perearstile, kes saab teha esimesed elementaarsed uuringud, millega mõned patoloogiad saab juba välistada ja siis juba saata edasi. Otse Te nagunii reumatoloogile pöörduda ei saa, küll aga günekoloogile. hea toon nõuab nagunii naisterahvalt kord aasta paari tagant günekoloogi külastust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hüperhidroos

Tere,

olen hädas tugevalt higistavate peopesade ja jalataldadega.
Sooviksin teada kas ja kus Eestis tehakse nimme piirkonna sümpatektoomiat ja rindkere sümpatektoomiat ja keele poole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Torakaalsümpatektoomiat teevad torakaalkirurgid nii Tartu Üliklooli Kliinikumis kui ka Tallinnas SA PEH-s. Lumbaalsümpatektoomiat teevad tavaliselt veresoontekirurgid - samades haiglates.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi