Mis võib viga olla ? 07.09.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

tere!
Olen 21 aastane noormees. Mul on selline probleem, et kui wc-s käin, siis tuleb koos väljaheitega ka verd vahest. Pühkides on verd paremini näha. Ka valus on väljaheite väljumise lõpp faasis. Veri on selline tume punane. See algas juba paar aastat tagasi esimest korda. Siis oli ainult üksikul korral. Ma arvasin et lihtsalt midagi vigastas soolt. Sõjaväes olles oli ka mingi periood selline. Peale sõjaväge asi kadus ära ja nüüd selle aasta suve perioodil on tagasi tulnud ja nüüd pikemalt olnud. Muidu veritsust ega midagi ei ole ainult wc-s olles. Muid kaebusi päraku piirkonnas ka ei tähelda. Selline tunne on nagu, midagi oleks ees nagu mingi okas või nii, et just lõppfaasis väljumisel on selline tunne et midagi oleks ees, mis rebib soolde haava. Hakkasin kasutama ka "Anusol" suposiide, mis pehmendavad ja siis verd ei tule, aga siis kaob ka wc-s käimine. Mingi 3-4 päeva on vahet enne kui tuleb uuesti wc minna. Kui paar päeva ei võta neid, siis tuleb tagasi see häda. Mis võib viga olla ja kas soovitaksite mingit teist rohtu veel ?
ette tänades M

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Suure tõenäosusega on Teil tegemist pärasoole lõhega ehk anaalfissuuriga. Selle põhjuseks ongi tavaliselt kõhukinnisus. Ei soovitaks ise ravida, kuna ka minu diagnoos on ainult oletuslik - vajalik on siiski läbivaatus, enne kui ravima hakata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesool

Mis on viga kui paremal alakõhus on valu aga verenaitajad ja kõik korras?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühest vastust anda on võimatu. Tegu võib olla koproliidiga (roojakivi) ussripikus, kusejuha kiviga, neeru allavajumisega, sooleparasiitidega, parempoolse jämesoole pikast kinnitist põhjustatud passaazihäiretega ...

Loe edasi

Mure näpuga

Mul sihuke mure et tõssin tööl raskemat asja .ja peopesas sai mingi asi viga ja nüüd ei saa näppu sirgeks.valutab ka.rönkenis käisin luud korras.ortopeedi juurde sain aja aga see 2 kuu pärast.
Äkki ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla sirutaja kõõluse rebendiga. See aga ei tohiks nii kaua valutada.

Loe edasi

valu kõhus mis viga võib olla

tere et mure valu üla kõhus juba kuu aega kõht lahti vahepeal kinni palavikku ei ole vahepeal lööb jubeda valu sisse et paha hakkab üla küht vasak pool mis võib viga olla arst il käisin vaatas otsa ütles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle jutu järgi diagnoosida pole võimalik. Selliste vaevuste põhjuseks võib olla nii mao kui ka soolehaigus. Vajaksite uuringuid gastroenteroloogi juures.

Loe edasi

lõas tükk

Tervist . Avastasin enda paremal lõua joonel kõva tüki mida katsuda on valus ja mis katsudes natukene liigub. Kas tegemist võib olla millegi hulluga ning kas sellega peaks arsti poole pöörduma ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla lümfisõlmega või süljenäärmega, mis on kas põletikus või mingi muu viga. Soovitan pöörduda perearstile, kes siis vajadusel suunab Teid edasi.

Loe edasi

mis viga?

Viimasel ajal kakades tunnen nagu miski üleliigne tuleks pärakust välja. Valusid pole, verd ei tule aga peale kakamist on ebamugav olla. Mis võiks probleem olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla limaskesta aga ka kogu pärasoole väljalangemisega. samuti võivad olla polüübid. Tuleks näidata arstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi