kõhikinnisus 30.05.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 20 aastane naine ja mind vaevab viimasel ajal kõhukinnisus.Nimelt käin ma WC-s tihemini kui üle 2 päeva,kuid muret teeb veritsemine pärasoolest,mis on süvenenud ning pärasool on muutunud valulikuks.Praegu on mul palju pingeid seoses eksamisessiooniga,kuid äkki oskate õelda,milles asi või kuhu pöörduma peaksin.

Teid ette tänades!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kõhukinnisusega seotud veritsus pole mitte haruldane asi. Pöörduma peaksite ikka arsti poole - kõigepealt perearst ja siis kui tema leiab vajaliku olevat, suunab edasi. Kui suudate oma kõhutegevuse reguleerida, et kõhukinnisust ei esineks, siis võib olla kaovad ka vaevused. Kõige parem oleks, kui saaksite kõhgu korda dieediga - tuleb süüa palju jääke sisaldavaid toiduaineid - puu ja juurviljad, soovitavalt toorelt kroovimata leib. Soovitav on ka palju liikuda. Kui sellest ei aita, siis peaks võib olla võtma ka lahtisteid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kas oleks vaja kirurgilist sekkumist?

Mul on kõhikinnisus ja peale WC-s käimist tekib päraku juurde suur paise(või midagi sellist).Tihti ka veritseb ja on valulik.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite kõhukinnisuse lahendamiseks leidma siiski omale sobiva variandi - neid on päris palju. Kõige füsioloogilisem oleks kõhutegevust reguleerida söögiga - süüa palju juur ja puuvilja, soovitav toorelt. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi