Verevarustus käes !? 22.05.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 43 aastane mees. Paar päeva tagasi, hommikul ärgates tundsin, et vasaku käe väike sõrm on "surnud". Selline tunne tekib näiteks siis, kui käsi on pikka aega keha all olnud. Nagu nõeltega torgitaks. Masseerides tavaliselt taastub verevarustus ja valu kaob. Minul aga nii ei juhtunud. Torkiv valu liikus edasi järgmisesse näppu ja ka käelaba paksemasse serva. Valutavad näpud on normaalset värvi, veidi paistes ja küünte kohal on näha esimesel lülil lillakas võrustik. Mida teha?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vastus oleks - minge arsti juurde. Arvan, et tegu pole niivõrd verevarustuse, kui närvihädaga. Ilma nägemata aga ei oska midagi kindlat öelda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Katkine kand

Tere selline mure algas kannal konnasilmast nüüd pea aasta möödas ja jalg pole paranenud.Mida teha valutab meeletult ja ei lase õieti kõndigi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega on probleem Teie jala arteriaalses verevarustuses - s.o. jala arterid ei lase verd küllalt läbi, et kudesid paranemiseks toitainete ja hapnikuga varustada. Kui verevarustus ei parane, ...

Loe edasi

Haav keelel - kas kirurgilne sekkumine on vajalik

Tere! Laps kukkus nii õnnetult, et lõi hambad keelde. Keelel on nüüd suur ja sügav haav, umbes 1 cm. Keele alumiselt poolelt hambad läbi ei tulnud, aga jah haav on sügav. Kas on looust et haav kasvab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Keelel on väga hea verevarustus ja reeglina selline vigastus kirurgilist sekkumist s.t õmblust ei vaja.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi