veresooned 15.04.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere Dr Jaan Tepp
Käisin täna Dr Männiste juures vastuvõtul põhjusel veresoones kõva tükk (olen 33 a naine), see asub biitsepsi peal ja tekkis kanüülist. Sellest on nüüd möödas üle 4 kuu, märkasin kohe peale op-i et on tekkinud probleem ja väga valus oli, siis öeldi et määrima peab salviga Hepa Gel mida ma ka tegin ,kuid see ei aidanud.
Katsudes tekitab ebameeldiva aistingu ja paneb mind muretsema muidu ei sega.Nüüd öeldi et tuleb teha lõikus sest on lubjastunud ja veri ei pääse läbi. Olin segaduses ning ei osanud midagi selle peale kost, kuid nüüd on palju küsimusi tekkinud. Kas veri ikka tõesti ei käi sealt läbi ja kui teha lõikus kas siis ka veri läbi ei käi-milleks siis üldse lõigata või hakkab siiski käima? Kui lõikust mitte teha, mis siis võib sellele järgneda, kas asi läheb miskit moodi hullemaks? Miks üldse kasutatsakse kanüüle mis põhjustavad veresoonte kahjustusi, vanasti polnud mingeid kanüüle? Kas siin võib olla kellegi süüline tegu näiteks õde kes tegi oma tööd lohakalt?
Ette tänades
Jana

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minu arvates muretsemiseks pole põhjust ja kui see Teile olulisi vaevusi ei põhjusta, siis ei pea ka opereerima. Tegemist on ilmselt veenipõletiku järgse sõlmega, mis võib operatsiooniga eemaldada, kui seee segab. Verevoolu taastada selle operatsiooniga selles veenis nagunii ei saa ja selleks pole ka vajadust - pindmised veenid on inimesel mitmekordselt dubleeritud. Kellegi süüd ma siin ei näeks. Perifeersesse veeni pandud kanüül võib aja jooksul igal juhul ka kõige sterillsemates tingimustes põletikku anda -. puht mehaanilisest ärritusest. vanasti, kui kanüüle ei kasutatud, oli iga kord vaja veeni uuesti torkida ja sellest ei saadud veenipõletikke kindlasti mitte vähem. samuti võib veenipõletiku põhjuseks olla lahus, mida Teile veeni tilgutati-manustati - osadel ainetel on lihtsalt põletikku tekitav toime.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lõhkevad veresooned

Tere,
mul on selline küsimus, et olen 20aastane naine. Mul lõhkevad kogu aeg veresooned, eriti põlveõndlas ja vahel ka kätel. Kas muretsemiseks on põhjust või on veresoonte lõhkemine loomulik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole veresoonte lõhkemine normalne. Põhjus võib olla nii veresoonte seina nõrkuses aga ka hüübimishäires. Peaks põhjuse selgitama.

Loe edasi

veresooned

Tere! Kui ma tahan tulla konsultatsioonile veresoonkirurgi juurde, kas ma pean eelnevalt perearsti juures saatekitja võtma?

Olen 23a naine ning mul on säärtel veresooned(kapilaarid)tulnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Perearsti saatekiri on nõutav, vastasel korral tuleb Teil visiidi eest endal tasuda - suurusjärk 250EEK-i.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi