vesi kõhuõõnes 31.03.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

kas see kui kõhuõõnes on vesi..on see halb..kas ta mõjub kuidagi halvasti mujale...

millest ta sinna tekkib ???

olen alles 16 aastane...ja äsja tulin haiglast...mind viidi sinna suurte valuidega..arvati et pimesool kuid ei olnud..hoiti paar päeva veel....ja siz gynekoloog avastas et mul olevat kõhuõõnes vesi ja yks munasari tagapool kui teine mis ei peaks tagaopooll olema....olin ka kirurgia osakonnas..kuid nyyd lasti välja...ega tehtud midagi.....????kas see vesi võib sinna kõhuõõnde jääda w??

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kõhukoopas on normaalselt mõnikümmend ml vedelikku. Seda tavaliselt ei kirjeldata - s.o. vedelikku ei ole. Vedeliku hulk kõhukoopas suureneb põletike, kasvajate, maksahaiguste ja ka südamehaiguste korral. Vedeliku olemasolu iseenesest ravima ei pea - ravima peab põhjust. Kui vedeliku kogus on väike, ei pruugi see üldse midagi tähendada - naisterahvastel ovulatsiooni käigus lõhkeb munasarjas valminud tsüstikene, vabaneb munarakk - ka selle käigus võib kõhukoopasse sattuda vedelikku ja ka verd. Millega on konkreetselt Teie puhul tegemist ei oska öelda, kuid ilmselt mitte midagi hullu, kui arstid sellele erilist tähelepanu ei pööra.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lipoom kõhuōõnes

Tere

Millised on sümptomid kui lipoom asub kõhuõõnes ning on umbes pesapalli suurune?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sümptomeid ei pruugi üldse olla. Survest mõnele kõhukopa organile võivad vaevused olla seotud selle organiga - sooltele võib põhjustada soolesulgust.

Loe edasi

Lipoom kõhuōõnes

Tere

Millised on sümptomid kui lipoom asub kõhuõõnes ning on umbes pesapalli suurune?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise suurusega lipoomist kõhukoopas ei pruugi üldse mingeid sümptomeid olla. Kui lipoom surub mingile kõhukoopa organile, võib ta lähtuvalt sellest organist vaevusi põhjustada -soolestikus võib põhjustada ...

Loe edasi

ennmiski rebend vesi põlves

ennmiski rebend vesi põlves kas laserravi on soovitav seni kui vesi põlves

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg. Küsimuse peaksite esitama ortopeedile või füsioterapeudile - ennast ei pea sellel alal kompetentseks.

Loe edasi

Vesi kõhus

Tere! Mind viidi tugevate kõhuvaludega haiglasse, uh näitas, et vesi on kõhuõõnes, tekkepõhjust ei leitud. Pimesool ei ole. Põletikunäit 12, palavik 37,2.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse põhjal ma kahjuks küll ei oska Teil midagi diagnoosida. Vedelik kõhus võib olla põletikust aga võib olla ka näiteks veri - naistel ovulatsiooniga võib verd kõhukoopasse sattuda. Sellega ...

Loe edasi

vesi kõhus

mu emal lõigati kõigepealt ära pimesool, siis võeti sapikivid ära ja siis oli tal veel maos kasvaja. Nüüd tal on vesi kõhus, seda on mitu korda välja võetud.Kas tal hakkabki see vesi kõhtu kogunema, või ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui vee kogunemise põhjuseks on maokasvaja, siis on prognoos halb ja vee kogunemisest lahti saada pole kahjuks enam võimalik.

Loe edasi

vedeliku kogumikud kõhuõõnes

tere
ema on 74 aastane ja 11.12.06 teostati tal emaka eksstirpatsioon koos adnek-sidega javäikese vaagna lümfisõlmedega,kuna leiti pahaloomulinekasvaja.(carcinoma canalis cervicalis colli uteri st.IIIb ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

carcinoma canalis cervicalis ladina keeles on sama, mis eesti keeles sisekaela PK. Emaka ekstirpatsiooni käigus eemaldatakse ka emakakael.
Kui vedelikukogumiku dreneerimise järgselt palavik kadus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi