kuhu täpsemalt pöörduda 25.02.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Paar kuud tagasi käisin Pelgulinna Haiglas proktoloogi vastuvõtul, kes diagnoosis mul kondüloomid päraku piirkonnas ja määras ka ravi. Ravi teostas arst ise, kuid sellest midagi paremaks ei muutunud. Hiljem otsustasin kodus ise vastavalt Vartex`i juhisele pakendis ravi teostada ning ühest kondüloomist sain lahtigi. Samas need kondüloomid otseselt mingit valu ei põhjusta ja huvitab mind rohkem, mis ravi tuleks teha hemorroididest lahti saamiseks. Sama arst teostas ka soole uuringu ja määras mingid üsna nõrgad küünlad, mis ka veidi aitasid. Praegu aga tunnen, et tollane arstil käimine ei aidanud midagi ja rohkem ei taha ma sinna mingil juhul pöörduda...eelkõige just selle pärast, kuidas patsientidesse suhtutakse. Millise arsti juurde võiks veel sama probleemiga pöörduda?

Evelyn, 20 a

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Hemorrhoididest lahti saamiseks on põhimõtteliselt vaid 1 tee - nende eemaldamine. Eemaldamiseks võib kasutada operatsiooni, kummirõngaste panekut ja ka diatermokoagulatsiooni. Mida Teie puhul kõige otstarbekam kasutada on, saab otsustada vaid Teid raviv arst. Kuna olete Pelgulinna Haiglas Teid ravinud arstis pettunud, võiksite valida kellegi teise samas raviasutuses, või pöörduda kirurgile mõnes muus haiglas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Mure naisterahval

Tervist mul selline küsimus, et olen 19 eluaastat vana ning mul tuhara peal nahaall selline paise taoline muna. Ise kahtlustan ja olen lugenud, et tegu mingisuguse kasvajaga. Antud moodustis mul seal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige tõenäosem on rasvkasvaja. Sellega tuleks perearsti saatekirjaga pöörduda kirurgi vastuvõtule, kes siis ütleb täpsemalt millega tegu ja mida on soovitav ette võtta.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi