Ekstrasüstolid

04.10.01 / Südamehaigused

Tervist!

Olen 27aastane.Möödunud aastal tehti mulle traumajärgselt luuplastika op.Narkoosi talusin väga halvasti ja viiepäevase toibumise järel koju minnes, tekkis paari tunni möödudes palavik, kohutavad seljavalud ,oksendamine lõpuks teadvuse kaotus.Viidi haiglasse tagasi-öeldi ehk on neeruvaagna põletik anti tabletid ja koju.Kahe päeva pärast ambulatoorsel vastuvõtul ütles urolooganalüüside põhjal, et neeruvaagnapõletik see ei ole-pöörduge traumatoloogiasse tagasi.Palavik püsis-traumast saadeti teraapiasse-mingit otsest põhjust halva enesetunde kohta ei öeldud- raviks määrati antibiootikumid ja mildronat.Nädala jooksul oli enesetunne normis- kuid peale seda kuni siiani tunnen iga päevaga end halvemini. Õhtuti magama heites tekivad ekstrasüstolid, need ei lase magama jääda, paari tunni jooksul tekib iiveldus ja külmavärinad.Kui õnnestub magama jääda, siis hommik on pohmellisarnane enesetunne- külmavärinad,pulss on ärkamise hetkel üle 100.

EKG ei näita midagi-aga ta ei saagi ju näidata midagi, sest päeval ringi liikudes on rütm normaalne. Holter'i analüüs pidi nii kallis olema (perearsti sõnul), et "igaks juhuks pole mõtet teha- kui midagi juhtub, siis teeme.Ekstrasüstoleid pole vaja ravida."

Mis peab veel juhtuma?Ülejäänud arstid ütlevad, et kõik on korras-uurige, mis süda teeb...Mis peab juhtuma, ma ei jõua enam elada- sellest peab ju lahti saama?

Vastab:

Meelis VainuKardioloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Minu aravates on Holteri monitooring e. EKG ööpäevaringne jälgimine absoluutselt näidustatud. See ei näita küll rütmihäirete põhjust, kuid selle alusel on võimalik otsustada rütmihäirete iseloomu üle ja ka ravi vajalikkus. (Holteri monitooringu hind on haigekassa hinnakirja järgi 306.- krooni.) Tõsiste rütmihäirete esinemisel on vajalikud ka täiendavad südame uuringud.



Meelis Vainu

Tallinna Diagnostikakeskus

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

müokardiidi pikaleveninud kulg

04.05.01
 

Tere!



Olen müokardiiti põdenud neli korda, viimati sügisel. Täielikku taastumist ei näi aga tulevatki. Arstide praegune diagnoos on müokardiidi pikaleveninud kulg. Arstide sõnul ...Loe edasi

Müokardiit on palju erinevaid ja vastakaid arvamusi põhjustav diagnoos. Selle kulu ja ravi kohta ei ole väga täpseid ja üheseid seisukohti. Lisainfot võib leida Internetist aadressil: http://www.unmc.edu/Pathology/Myocarditis/. ...Loe edasi

madal vererõhk

31.10.01
 

Tere!



Mul on madal vererõhk. Soovin teada, kas peale kohvi ja alkoholi on olemas ka tervislikumaid koduseid vahendeid vererõhu tõstmiseks?

Olen korra ka doonir olnud ...Loe edasi

Madal vererõhk võib olla sünnipärane või ka elu jooksul tekkinud (haigustest või muudest kahjustavatest faktoritest tingitud). Oluline on eristada haigustest põhjustatud madalat vererõhku.

Kõige ...Loe edasi

furosemiid ja kaalium

11.08.01
 

Võtan päevas 40 mg furosemiidi. Kui palju peaksin sõõma rosinaid (grammides), et saaksin vajaliku hulga kaaliumi ilma veresuhkru taset liigselt tõstmata.

Ette tänades!Loe edasi

Organism saab elutegevuseks vajaliku kaaliumi koguse täisväärtusliku toiduga. Ma ei soovitaks Teile püüda kaaliumi kogust suurendada vaid rosinate tarbimise tõstmisega. Ka täpset kogust on väga raske määrata. ...Loe edasi

Vererõhk

29.04.01

Olen 29 a. Mul on vererõhk tavaliselt 145/90, olen ülekaaluline. Kas kõrgenenud RR saab alandada ka kaalu kaotamisega, ilma et peaks hakkama kasutama vererõhualandajaid, mida peab võtma ju terve eluaja. ...Loe edasi

Sellises olukorras peaks vererõhu normaliseerimiseks esmalt kasutama mittemedikamentoosseid vahendeid. Nendeks on kaalust allavõtmine, füüsilise aktiivsuse suurendamine, stressi vähendamine jt. (suitsetamisest, ...Loe edasi

valu rinnus

21.10.01

TERE! HAIGESTUMISE MOMENDIST ON MÖÖDAS KUU AEGA. ARSTID EI JÕUA VEENDUMUSELE, MIS MIND VAEVAB. TUGEVAD VALUD RINNUS, SÜDAME PIIRKONNAS,ON SELLINE TUNNE, ET HIIGLANE ISTUB RINNA PEAL. ON RASKE HINGATA, ...Loe edasi

Tegemist on niivõrd individuaalse juhtumiga, et ei tahaks selle informatsiooni põhjal, mida Te olete esitanud, mingeid nõuandeid või juhiseid anda. Usun, et arstid, kelle poole olete pöördunud, suudavad ...Loe edasi

Peavalu

21.05.01

Tere!

Mul on juba nädal aega peavalu, iiveldus, kerge kõnetakistus ja kergelt tasakaaluhäireid. Varem on diagnoositud ajuvatsakese laienemine. Vahetevahel on valuseid vasakus rinna piirkonnas ...Loe edasi

Tuleb kindlasti pöörduda arsti poole.



Meelis Vainu

Tallinna DiagnostikakeskusLoe edasi

südame laienemine

18.04.01

Mida tähendab südame laienemine ,millest see võib põhjustatud olla ja kas see kujutab ka mingit ohtu organismile.Diagnoos on pandud 27 a meesterahvale,kes kaalub 125 kg ja on 184 cm pikkLoe edasi

Südame laienemine ei ole omaette haigus ega diagnoos. Südame laienemine tähendab, et kõik südame õõned või üks õõntest (tavaliselt vasak vatsake) on oluliselt normist suurenenud. Südame laienemisele viitavaid ...Loe edasi

Südamehaigused

19.04.01

Olen 32a. naine ja viimase aasta jooksul olen tihti tundnud rinnus vastikult valusat "tüki tunnet" (nagu oleks mingi suurema suutäie alla neelanud ).

Kas see võib olla seotud südamega ja kas ...Loe edasi

Taolised vaevused ei ole reeglina tingitud südamest, kuid väga kindlalt seda ka eitada ei saa. Enamasti on taoliste kaebuste põhjuseks mao-sooletrakti haigused, s.h. ka söögitoru haigused. Kui on aastaid ...Loe edasi

Kõrgvererõhutõbi

23.09.01

Tere

Olen 56 a.naine.

Mul on diagnoositud kõrgvererõhutõbi ja olen kolmanda grupi peal.

Probleem on selles,et vererõhk vasakul ja paremal käel on erinev.(vasakul 135/100 ...Loe edasi

Reeglina põhjustab vererõhkude erinevust vasaku ja parema käe vahel kaasasündinud suurte veresoonte, s.h. aordi arengu omapära. Lisaks võivad põhjuseks olla ka traumad, vigastused, veresoonte seina muutused ...Loe edasi

südame rütmihäire

31.08.01

Tervist!

Olen 43 aastane naine ning 25 aastat kannatanud südame rütmihäire (ekstra-

süstoolia) all. Esimesel 15-20 aastal ei leitud praktiliselt mingit põhjust, mis

oleks ...Loe edasi

Südame rütmihäired on üsna sageli esinevad subjektiivsed vaevused, mis võivad esineda nii südamehaiguste puhul ka kui ka tervetel isikutel teatud situatsioonides (näiteks kaua kestnud vaimne või füüsiline ...Loe edasi

Kiire pulss

17.05.01

Tere! Millest võib olla tingitud liiga kiire pulss, mis kogu päeva jooksul on stabiilselt 106-110, seda ka hommikul ärgates ja õhtul magama minnes. Kiirele pulsile lisanduvad veel suhteliselt halb enesetunne, ...Loe edasi

Üheks põhjuseks võib taolise seisundi puhul olla ka kilpnäärme ületalitlus. Seda on võimalik kontrollida vereproovide ning ultraheli uuringu abil. Samuti võib sellise seisundi põhjuseks olla närvisüsteemi ...Loe edasi

pulsi sagedus

07.08.01

Kas on normaalne, kui pulss lööb ca 120 korda minutis? Kuulu järgi peaks see liiga kiire olema, kuid ise ennast kuidagi häiritud ei tunne. Olen 22 a naisterahvas.

Tänan!Loe edasi

Pulss 120 korda minutis rahuolekus on kindlasti liiga kiire.

Selle põhjuseks võivad olla kestev vaimne pinge/ülekoormus, ainevahetuse häired (kilpnäärme aktiivne tegevus), toniseerivate ainete ...Loe edasi

südame laienemine

18.04.01

Mida tähendab südame laienemine ,millest see võib põhjustatud olla ja kas see kujutab ka mingit ohtu organismile.Diagnoos on pandud 27 a meesterahvale,kes kaalub 125 kg ja on 184 cm pikkLoe edasi

Südame laienemine ei ole omaette haigus ega diagnoos. Südame laienemine tähendab, et kõik südame õõned või üks õõntest (tavaliselt vasak vatsake) on oluliselt normist suurenenud. Südame laienemisele viitavaid ...Loe edasi

vahelöögid südames

13.07.04

Tere lp. doktor, mul on mure oma südame pärast!

Olen 36-aastane naisterahvas. Põdenud 16-aastaselt gripi järgselt südame lihase põletikku ja mõned korrad enne seda südamega lastehaiglas ravil ...Loe edasi

Te kirjeldate väga tüüpilist ja sageli esinevat tunnet, kui patsiendil esinevad südame vahelöögid:
"Viimased aastad aga tunnen väsimuse ja närvikoormuse ajal ka vahelööke. Mitte küll iga päev, aga ...Loe edasi

mitraalklapi prolaps

11.11.01

Tere! Võibolla olete sellele küsimusele juba vastanud, aga tahaks teada,mida kujutab endast mitraalklapi prolaps ja kas see on ohtlik. Ning mida tasuks

sellisel juhul meeles pidada, et ise ...Loe edasi

Mitraalklapp on südame vasaku koja ja vasaku vatsakese vahel asuv 2-hõlmaline klapp. Prolapsi puhul on kas üks või mõlemad klapi hõlmad suurenenud ja/või seda klappi toetavad keelikud liialt pikad. See ...Loe edasi

Valu südames.

07.01.02

Tere!

Olen 31 aastane naine ja mul tekkis öösel tugev valu südame piirkonnas, kestis ca 10 minutit. Valu oli nii tugev, et liigutada ei saanud ja paras hirm oli ka. Paari päeva pärast kordus ...Loe edasi

Kuna nimetatud valuhoog on esinenud korduvalt, soovitaksin kindlasti pöörduda arsti poole, et välja selgitada valu põhjus.



Meelis Vainu

Tallinna DiagnostikakeskusLoe edasi

müokardiit

30.12.01

Tere.



Olen 33-a. naine, põdenud korduvalt müokardiiti, paar korda ka perikardiiti. Perearstiga on tekkinud selline probleem, et teda paistab iga uue haigestumise korral huvitavat ...Loe edasi

Eelkõige peaks lahendama küsimuse, mis on korduva perikardiidi/müokardiidi põhjustajaks. Sellele vastavalt tuleks määrata ka ravi. Vedeliku esinemine perikardi õõnes ei tähenda ka alati perikardiiti. Selle ...Loe edasi

südamelihase põletik

31.07.01

Tere!

Olen 44 aastane naine, kaks aastat tagasi, 1999.a. oli mul südamelihase põletik + neurasteenia.

Töö oli väga pingeline ja vist pingutasin üle.

Alates aprillikuust ...Loe edasi

Südamelihase põletik ehk müokardiit paraneb reeglina hästi ja taolisi jääknähte ei tohiks jääda. Küll võib tegemist olla vaimse pinge ja füüsilise koormuse vahelise tasakaalu häirumisega- istuv eluviis ...Loe edasi

Südame puperdamine

30.10.01

Mul on pidevalt probleem, et süda lööb liiga kiiresti ning vahel tekib ka selline tunne, et süda jätaks nagu lööke vahele.Kardiogramm ei ole südame haigust näidanud kuid arvan, et see ei ole normaalne ...Loe edasi

Vahelöögid ja südame kiire töö võivad olla põhjustatud ka ülepingest, stressist, ületöötamisest, suitsetamisest, kohvi joomisest, alkoholist jne. Taolised vaevused ei esine mitte ainult haige südame puhul ...Loe edasi

vahelöögid südames

13.07.04

Tere lp. doktor, mul on mure oma südame pärast!

Olen 36-aastane naisterahvas. Põdenud 16-aastaselt gripi järgselt südame lihase põletikku ja mõned korrad enne seda südamega lastehaiglas ravil ...Loe edasi

Te kirjeldate väga tüüpilist ja sageli esinevat tunnet, kui patsiendil esinevad südame vahelöögid:
"Viimased aastad aga tunnen väsimuse ja närvikoormuse ajal ka vahelööke. Mitte küll iga päev, aga ...Loe edasi

Kas on südamehaigus?

26.06.04

Tere. Pöördun oma murega. 29. dets.pöördusin perearsti poole, sooviga teha EKG. Kuna oli tegemist ekstrasüstolitega , suunati mind Erakorralise Meditsiini osakonda Must. Haiglas. Olen läbi käinud mitmed ...Loe edasi

Selliste kaebuste ja sümptoomide puhul ei saa konkreetset abi osutada interneti vahendusel. Aidata on võimalik kui vaadata läbi eelnevalt tehtud uuringute tulemused ja diagnoosid. Samuti on vaja teha korduv ...Loe edasi

Tehis- või bioloogiline klapp?

23.06.04

Kas südame klapi operatsioonile minnes on enda valida, kas pannakse bioloogiline või tehisklapp? Mis on nende vahe? Mida tähendab "Saint Jude"?Loe edasi

Kui patsiendi klapirike on nii tõsine, et näidustatud on klapiproteesi paigaldamine, siis kõige sobilikuma proteesi valiku teeb kardiokirurg. Valik sõltub paljudest asjaoludest, mis igal konkreetsel juhul ...Loe edasi

Veini ja seksi m6ju sydamele?

21.01.02

Tere!



Olen yle 30-ne (noor)mees, kes on alati lugu pidanud heast veinist ja heast seksist. Kumbagi siis vastavalt 1-3 klaasi/korda p'evas v6imaluse korral. Viimasel ajal tunnen, ...Loe edasi

Inimeste võimed ja võimalused on väga erinevad. Samuti ka vastupanu erinevatele (ka kahjustavatele) teguritele. Kui olete mures oma organismi ja eelkõige südame seisundi pärast, tasub jälgida tervislike ...Loe edasi

kõrge vererõhk ja kiire pulss

14.01.02

Tere ma olen nii mures! Olen 19-aastane neiu. Tahtsin täna verd anda, aga mind saadeti tagasi, kuna mul pidavat vererõhk kõrge olema 156/114 ja süda pidavat ka liiga kiiresti lööma( 130 lööki minutis). ...Loe edasi

Kui tegemist oli esmakordse taolise juhtumiga, mis lisaks veel seotud uudse situatsiooniga, ei ole põhjust liigselt muretseda. Kui taolised juhtumid ka korduvad on põhjust pöörduda (pere)arsti poole. Loe edasi

Südame puudulikkus

10.01.02

Tere.

Minuga juhtus selline lugu. Läksin õhtul magama ja poole öö ajal ärkasin selle peale, et mul olid kõhus valud. Läksi loomulikult tualetti ja seal vajusin kokku. Kõht aga korrast ära polnud. ...Loe edasi

Selle kirjelduse alusel on väga raske anda täpset vastust. Taolise seisundi puhul ei saa välistada mitmeid erinevaid haigusi. Soovitan kindlasti vaevuste püsimisel nõu pidada arstiga.

Loe edasi

Insult

09.01.02

Noorel 31-aastasel mehel oli insult ( eelnevalt 2 kuud tugevad peavalud ja tõsised nägemishäired ), mis lõppes surmaga. Juttu oli, et veresoon olla ummistunud ( kas see ongi insult? ). Täpset terminoloogiat ...Loe edasi

Soovitan nimetatud probleemiga pöörduda neuroloogi poole, kuna küsimus puudutab seda valdkonda.



Meelis Vainu

Tallinna DiagnostikakeskusLoe edasi

Valu südames.

07.01.02

Tere!

Olen 31 aastane naine ja mul tekkis öösel tugev valu südame piirkonnas, kestis ca 10 minutit. Valu oli nii tugev, et liigutada ei saanud ja paras hirm oli ka. Paari päeva pärast kordus ...Loe edasi

Kuna nimetatud valuhoog on esinenud korduvalt, soovitaksin kindlasti pöörduda arsti poole, et välja selgitada valu põhjus.



Meelis Vainu

Tallinna DiagnostikakeskusLoe edasi

Vali tümps

03.01.02

Austatud doktor!

Olen 31-aastane suhteliselt aktiivne naine. Hiljuti juhtus minuga kummaline lugu. Käisin pubis, kus oli live band esinemas ja seekord oli muusika erakordselt vali. Olen ennegi ...Loe edasi

Raske öelda, kas oli vaid vali muusika südame rütmihäirete põhjustajaks. Taolisi seisundeid võivad põhjustada/soodustada ka toniseerivad joogid (kohvi, tee, alkohol), vaimne pinge, kestev ülekoormus, stress, ...Loe edasi

prolaps

02.01.02

Tere!

Olen kuulnud, et vasaku külje peal magamine koormab südant (vabandan,

kui see küsimus on juba korduvalt esitatud). On sellel tõepõhi all? Ja kui on, siis

kas vasakul ...Loe edasi

Magamisasend iseenesest südant ei koorma. Raske südamehaiguse puhul on patsiendil lamamine raskendatud ja nad kasutavad poolistuvat asendit. Mitraalklapi prolaps on diagnoos, mis tähistab südameklapi (mitraalklapi) ...Loe edasi

Pildilised ravijuhised: