Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
51351 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus kirurgile

 
Jaan Tepp
Jaan Tepp
Põhja Eesti Regionaalhaigla
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Kirurgidele esitatud küsimustele on 2768 vastust.
KÜSI NÕU TEISTELT! ARUTA TEEMAT FOORUMIS
Foorumis on 127 teemat.

Sapikivid

16.12.06 08:39

Mul diagnoositi 1,5 aastat tagasi üks sapikivi. Siis oli ta 2cm läbimõõduga. Nüüd tehti uus UH kõhuõõnest ja sapikivi oli väiksemaks muutunud. Läbimõõt pidi olema 1cm. Vahepeal pole ma saanud mitte mingisugust ravi ja pole ka söönud peale allaholi mingeid ravimeid. Allaholi ka vaid siis, kui olen söönud midagi sellist, mis tekitab vaegusi. Üldiselt püüan sellistest toitudest hoiduda.
Kas on võimalik, et sapikivi üldse ära kaob? Võib-olla peaks laskma selle pisikese kivikese hoopis eemaldada? Ainsaks mureks on vaid see, et ma ei saa midagi tõsta. Mul on 3,5 aastane tütar kes tahab hirmsasti sülle. Teda sülle võttes olen saanud ka nö. ataktid, mis siis tekitavad jubedaid valusid. Nüüd ma ei oskagi välja mõelda, kas peaks laskma eemaldada kivi või siis ootama, et ta ise kaoks?

Vastab...

Jaan Tepp
Jaan Tepp
Põhja Eesti Regionaalhaigla
Veel vastuseid sellelt arstilt

Sapikivi iseeneslikku vähenemisse ei usu, pigem oli viga mõõtmises. Näiteks pikliku kivi puhul mõõdeti üks kord risti, teine kord pikkimõõtu. Mina soovitaksin Teie puhul küll operatiivset ravi. Kaasajal on see suhteliselt kergestitalutav protseduur tänu endoskoopilisele tehnikale.

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?