Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
50924 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus psühhiaatrile

 
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Psühhiaatritele esitatud küsimustele on 6135 vastust.
KÜSI NÕU TEISTELT! ARUTA TEEMAT FOORUMIS
Foorumis on 1017 teemat.

Ärevushäire ravi

28.01.08 15:25

Lugupeetud Dr. Jüri O.-M. Ennet,

Olen 34 aastane meesterahvas. Elasin 2007 aasta alguses üle raskekujulise depressiivse ärevushäire. Häire põhjused: rahapuudus, suur laen kaelas kinnisvarakriisi tingimustes (kuumaks 18 000.- EEK), arsti vea tõttu iluoperatsiooni käigus permanentselt rikutud välimus, töösuhted ja peresuhted - kõik asjad jooksid korraga untsu. Mingil määral võis põhjus ka geneetiline eelsoodumus olla (minu vanaema poolt, ka minu vend põeb ärevushäiret).

Psühhiaater ja perearst määrasid mulle 6-kuulise ravi Coaxil nimelise preparaadiga, mille ma ka läbi tegin (ravikuur lõppes 3 kuud tagasi). Ravi oli suhteliselt edukas, ärevushäirest sain üle. Olen ka oma suuremad probleemid praeguseks lahendanud. Endise ülemuse saatsin kuu külge, asutasin oma ettevõtte millel läheb hästi jne. Pereprobleemid (naine+armuke) ja rikutud välimus on siiski jäänud. Mingeid suuri elustiili muutusi ma pole ette võtnud.

Ent peale ravi alles on jäänud kaks häirivat kõrvalnähtu.

Esiteks, kadunud on seksuaaltung. Puudub igasugune otsene vajadus, iha ja soov seksida. Erektsiooniga siiski probleeme pole. Samas on täielik ükskõiksus. Võin olla nädalate viisi ilma seksita ja ei pane seda tähelegi samas kui enne haigust ja selle ravi vajasin seksi vähemalt 2 korda päevas.

Teiseks, on tekkinud / haigusest alles jäänud unetus. Und ei tule enne kella 4-ja öösel. Magan väga pinnapealselt, viibin nagu poolunes kogu aeg. Hommikuti ärgates, isegi kui saan välja magada on silmaalused totaalselt paistes ja sinised. Sageli on ka kogu nägu paistes. Seoses sellega olen ka kogu aeg väga väsinud ja tunnen, et pole jõudu midagi ette võtta...

Küsimus: kas need kaks ravijärgset asja on normaalne nähtus Coaxili ravi puhul? Kas vajan veel mingit lisaravi selleks et endiseks normaalseks inimeseks tagasi saada ja mitte kogu aeg paistes näoga ja poolunes ringi käia või lähevad need ravi kõrvalnähud ise pikema aja jooksul üle? Kahjuks Coaxili kohta internetist infot eriti saada pole, ka perearst ei oska midagi tarka öelda.

Tänud ette,
Tahab saada endiseks normaalseks inimeseks

Vastab...

Jüri Ennet
Jüri Ennet
Erapsühhiaater
Veel vastuseid sellelt arstilt

Need "kaksikud" on järelnähud ja need taanduvad. Aga iseliikurina võtab see aega, on võimalik kiirendada, pea koheselt tulemit saada. Tulge vastuvõtule.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?