Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
50943 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus naistearstile

 
Katrin Seidelberg
Katrin Seidelberg
Qvalitas Arstikeskus AS
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 5.00 €
Galina Litter
Galina Litter
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 5.00 €
Maie Väli
Maie Väli
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 5.00 €
Ülle Kadastik
Ülle Kadastik
Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 5.00 €
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Naistearstidele esitatud küsimustele on 5687 vastust.
KÜSI NÕU TEISTELT! ARUTA TEEMAT FOORUMIS
Foorumis on 207 teemat.

munasarjapõletik

22.01.02 19:22

Tere!

Olen 20 aastane, sünnitusi, aborte pole olnud. 1 püsipartner. Mind huvitab, et kas munasarjapõletikku tekitab tingimata mingi bakter või võib haigestuda ja külmetamisest? Teatavasti kaitsevad antibeebipillid põletike eest. Seega kas antibeebipille kasutades võib saada munasarjapõletikku? Eelnevad küsimused on sellepärast, et kahtlen endale pandud diagnoosis - munasarjapõletik.Ühtegi suguhaigust ega bakterit ei leitud, külmetanud ka enda arust ei ole(kannan kogu aeg pikki pükse). Ultraheli oli ka korras. Veresete oli 15. Mille alusel ültse pannakse diagnoos munasarjapõletik)? Kas ainult valude põhjal?

Ja kas krooniline põletik tähendab pidevat põletikulist protsessi või mitu korda korduvat põletikku?

Tänan!

Vastab...

Galina Litter
Galina Litter
Veel vastuseid sellelt arstilt

Tere!

Kui haigustekitaja on laboratoorselt tõestatud, siis on ravi vajalik. Infektsioon võib levida ka "organismi seest" näit. peale mädast angiini, mädast hambajuurepõletikku jm. On kirjeldatud ka viirusinfektsioonide järgset põletikku, kuna siis on vastupanu langenud. Ka külmetamine langetab vastupanu ja soodustab bakterite levikut.

Põletiku võib saada ka pille kasutades, kuid harvem. Tabletid ju ei kaitse sugulisel teel levivate haiguste eest.

Valud võivad olla paljudel põhjustel. Valu on vaid üks võimalikest tagajärgedest. Kaasajal kasutatakse terminit põletik väikeses vaagnas.

Julgen arvata, et naistearstid täites oma missiooni mõtlevad tulevikule - et terve naine sünnitaks terve lapse. Seetõttu ka ravi.

Krooniline põletik on: anatoomilised muutused kudedes. Siin ei ole abi antibiootikumidest. Ei tasu lasta sellel tekkida.

Konsulteerige veelkord arstiga, kes Teid on uurinud, küsige tema arvamust ja ravi põhjendust.

Teile tervist ja head kontakti raviarstiga soovides,

naistearst Galina Litter

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?