Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
50923 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus endokrinoloogile

 
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Endokrinoloogidele esitatud küsimustele on 3041 vastust.
KÜSI NÕU TEISTELT! ARUTA TEEMAT FOORUMIS
Foorumis on 33 teemat.

Kilpnääre

05.04.05 10:31

Kas on mõtet minna endokrinoloogi vastuvõtule, kui valu ja "paistetus tunne" kurgus ja kaelas on kestnud aastaid, nii et tegelikult olen sellega harjunud.
Olen 32 aastane, sain 19 aastaselt tõsise kõrisõlme trauma. Sellest ajast peale on kurguvalu lahutamatu kaaslane.

Asi läheb nutuseks siis kui haigestun näiteks angiini (siis muutub kogu kaelapiirkond tõsiselt valusaks, neelus istub justkui mingi tükk ja ei liigu, valu lööb kõrvadeni välja, lümfisõlmed kaelal on stabiilselt valusad ja pisut suuremad).
Käisin kunagi arsti juures. Tema raviski mul angiini, aga tulemus oli selline et 5 päeva ravisin, 1 nädal koolis ja jälle haige - nii kui ei olekski ravinud. 1 nädal veel kannatasin ja läksin uuesti arstile. Ma ei julenud minnagi, aga enesetunne oli nii kehva ja valu oli harjumatu. Nii see kestis 3 aastat ja iga kord vaadati mind kui rahvavaenlast ja simulanti. Viimane kord ütles ta mulle, et saadab mu mandlite lõikusele. Mul olid mandlid väljalõigatud juba varajases lapsepõlves u. 4-5 aastaselt.
Vahetasin arsti. See on samasugune. Ravi ei aita.
Aga enesetunne üha halvem. Magada ka ei saa enam, justkui lämbuksin. Uurisin pisut kurguvalu kohta ja sümptomite kirjeldus juskui sarnaneks kilpnäärme põletikule.
Mõtlesin küsida, et äkki on mul kogu aeg ravitud vale haigust.
Niisis, kas oleks mõtekas külastada endokrinoloogi?



Vastab...

Anu Ambos
Anu Ambos
SA PERH Mustamäe korpus
Veel vastuseid sellelt arstilt

Tere!
Kilpnäärmehaigustest kulgeb valuga üksnes subakuutne türeoidiit. See on viirusnakkusest põhjustatud healoomuline tõbi, mis ka ilma ravita hiljemalt 6 kuu möödudes üle läheb. Krooniline türeoidiit valuaistingut ei põhjusta. Seega aastaid kestnud valu kaelas ma kilpnäärmega ei seostaks.
Võib-olla seostubki kaelavalu ammuse traumaga ja kui lisandub veel infektsioonist põhjustatud limaskesta turse ja lümfisõlmede suurenemine, tunnete ennasti väga halvasti. Pöörduge mõne kogenud nina-kõrva-kurguarsti poole ja pidage nõu. Ärge laske ennast heidutada pikkadest järjekordadest, sest Teie probleem on ju samuti vana ja krooniline. Mõni kuu ei muuda siin midagi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?