Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
50922 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus neuroloogile

 
Ain Pajos
Ain Pajos
OÜ Neurodiagnostika
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 3.20 €
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Neuroloogidele esitatud küsimustele on 3626 vastust.
KÜSI NÕU TEISTELT! ARUTA TEEMAT FOORUMIS
Foorumis on 202 teemat.

polüneuropaatia

04.09.04 07:04

juunis avastati 1 tüübi diabeet ja kilpnäärme alatalitus. Suhkrud sain kiirest ontrolli alla ja praegu võib diabeedi kompensatsiooniga rahul olla.Juulis hakkasid valutama jalad, käed, ja kõik ülejäänud lihased ja liigesed. Valud ei ole kogu aeg ühesugused. kord valutavad rohkem käed, kord jalad. Kätes ja jalgades sipelgate jooksmise tunne,kui valu nõrgem. Kõhulihaste ja seljavalud on nüüd järele andnud, aga kui üleni maha jahtun , siis valutan jälle ÜLENI ja nii tugevalt , et kutsu või kiirabi. Valuvaigistitest mõjub trmadol, seda ka umbes 2 t möödedes ja vaid veidi tuimestavalt.Need valud halvavad töövõime , ei suuda olla lustiline õpetaja.Öösiti higistan meeletult, siis hommikul valud väiksemad. kui ei higista, tuleb paha päev. Higistamine ei ole hüpo ega kliimaks.Kallal käivad ka ägedad külmavärinad ja vahel onka väike palavik37,2-4. Reumatoloog ütles et kõik korras, põletikunäitajad normis. Perarst ütles et polüneuropaatia diabeedi tüsistus ja nii jääbki. Kas sellele ravi polegi ja mingit närvide taastumise võumalust. Diabeetikud elavad oma haigusega aastaid normaalselt,10 aastaga on tüsistuste oht. Kas nii ruttu on võimalikud niivõrd jäävad muutused. kas pikaaegsel aneemial võib olla selles kõiges oma osa. Kas jäängi elu lõpuni valuvaigistei sööma kui veidi töötada tahan. Neurologi vastuvõtuni on kuu aega. võibolla onveel mõni efektiivsem valuvaigisti, mille najal suudaksin tunde anda. Eelnevad haige-olemise kogemused puduvad. Perarstilt peab aga ise küsima , siis ta aitab küll kui ise ettepanekuid teed. Mina aga olen ainult muusik, mitte arst ja ei oska ju küsida . Vanust 45 , võiks veel ju normaalselt toimida.

Vastab...

Ain Pajos
Ain Pajos
OÜ Neurodiagnostika
Veel vastuseid sellelt arstilt

Kindlasti ei saa siin anda konkreetset vastust. Minge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?