Peale mandlioperatsiooni

01.11.05 / Kurgu-, nina- ja kõrvahaigused

Minul oli mandlioperatsioon 25.okt 2005, alguses paranes kõik hästi ...(verejooksu pole olnud, sain ilusti rääkida ja lasti isegi esimesel päeval koju).
Aga nüüd on hommikuti väga tugev valu neelatamisel ja kõrvades.

Kui kaua selline valu kõrvades võib kesta? Kas peaksin saama tugevamaid valuvaigisteid?

Ette tänades,
Kristjan

Vastab:

Viktor SolovjovOtorinolarüngoloog

Oma haigetele olen öelnud, et arsti ja ennast saab kiruda ca 2 nädalat. Siis valu vaibub ja meelde tuleb operatsioon haigutamisel või aevastamisel veel kuu aja vältel. Need esimesed kaks nädalat tuleks vajaduse järgi kasutada valuvaigisteid.

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

Kurk imelik?

20.10.05
 

Tere,
Olen tarbinud kolm nädalat antibiootikumi rovamecyne(toksoplasmoosi raviks).Nüüd mõned päevad peale ravi on muutunud kurk üsna imelikuks,justkui olek midagi kurgus ja ka neelata on nats valus.Külmetanud ...Loe edasi

Antibiootikum võib põhjustada teiega koos elavate haigusi mittetekitavate bakterite hävingut (düsbakterioos) või allergiat. Tükitunne neelus võib olla mõlema tüsistuse tunnus. Võib aga olla ka tegu mõne ...Loe edasi

Kõrvad

17.10.05
 

Mida võtta ette aeg-ajalt kohutavalt sügelevate kõrvadega. Kõrvaarstilt ei ole siiani abi saanud. Tema ei leia mingit põhjust. Aga kõrvad sügelevad. Tihti ärkan öösiti sellepärast üles ja kukun kõrvu hõõruma. ...Loe edasi

Tegu on tõenäoliselt väliskuulmekäikude naha kahjustusega, mis vajab ravi kõrva-, nina- ja kurguhaiguste arsti juures.Loe edasi

Hààlepaelad, kaela plastiline kirurgia.

17.10.05
 

Lp. dr. Solovjov,

5. aastat tagasi eemaldati vasakpoolne kilpnààre. Nàdal hiljem làks lahti veenikinnitus, mille jàrgselt tekkis hematoom kaelal. Selle tagajàrjel jài liikumatuks yks ...Loe edasi

Hääle moodustamine on ühe liikuva häälepaelaga rasakendatud, kuid teatava harjutamise järel siiski võimalik. Laulja karjäär on tõsi küll välistatud. Hingamine pole ühe häälepaela halvatuse korral oluliselt ...Loe edasi

mandlid

07.10.05
 

Tere, minul on selline mure, et minu kurgumandlid on ära kuivanud. Eile käisin perearsti juures ja ta vaatas kurku ja ütles, et mandleid enam pole, paar aastat on mul olnud ka kõrge ASO, kas see võis põhjustada ...Loe edasi

Ainult ASO uuringule toetudes diagnoosi ei saa püstitada. Vajate uuringuid kõrva-, nina- ja kurguhaiguste arsti juures.Loe edasi

Mandlid

06.10.05
 

Küsimus selline,et kas on võimalik et mandlitest on pidev väike palavik ja pidev väsimus? Isegi kui olen piisavalt maganud on ikka väsimus järgmisel päeval..
Millest on see tingitud,kas on need mandlid ...Loe edasi

Kurgumandlite krooniline põletik võib esile kutsuda reuma, mille üks tunnustest on pidev väsimus. Soovitan pöörduda oma perearsti poole.Loe edasi

mandlid

07.09.05
 

Kas "haigetest" lõikamata mandlitest jäävad süda ja liigesed haigeks? Ja mil moel need haigused väljenduvad?Loe edasi

Tuleks kindlasti tutvuda eespool samale küsimusele antud vastustega. Jah saavad haigestuda küll.Loe edasi

Süvenev norskamine

08.08.05
 

Varasemalt norskasin vaid siis kui olin alkoholi tarbinud kuid nüüd olen hakanud norskama ka siis kui pole alkoholi tarbinud. Elukaaslane ütleb, et vahel ma norskan ja vahel mitte, ei olegi sellist kindlat ...Loe edasi

Tallinnas saab uneuuringuid teha SA PERH Mustamäe korpuses Sütiste 19 ja pöörduma peaks dr. Erve Sõõru vastuvõtule.Loe edasi

raske hinagat!

31.07.05
 

Ja mul on olnud hingetor põletik ka, aga siis oli mul köha, aga enam pole!Ka son võimalik, et see hingetoru põlöetik on mul veel välja ravimata või on asi milleskis muus:SLoe edasi

Peaksite külastama perearsti.Loe edasi

nina

29.07.05
 

Tere,
mul oli kuu aega tagasi ülemise löualuu korrektuur; luud toodi ettepoole. Sellega seoses on ka nina "siseelu" praegu veel paistes ja tundetu. Probleemiks on köne, kuna S täht ei tule välja, ...Loe edasi

Ülalõualuu etepoole toomine on väga traumaatiline operatsioon ja sellest paranemine võib võtta aega. Mõned häired võivad ka jääda. Seda kõike on kindlasti Teile ka eelnevalt selgitatud. Kuu aega on kindlasti ...Loe edasi

Kuidas vabaneda rohutirtsudest?

06.06.05
 

Kysimus on tõesti kuulmise kohta ja tegu pole aiandusega .kuigi kysimusest võib jääda selline mulje.
Umbes aasta jooksul on mul pidev saatemuusika sirina moel.Loe edasi

Küsimusele vastamiseks tuleks teha kõrvakuulmise uuringud.Loe edasi

Väliskõrva põletik

30.09.05

Tervist!
2 päeva tagasi puhastasin vatitikuga seest kõrva ja umbes paari tunni pärast hakkas vasak kõrv valutama. Ei pööranud sellele erilist tähelepanu, arvasin, et läheb mööda, võtsin ühe IBUMAX ...Loe edasi

Väliskuulmekäigu põleti tekkibki sagedasti puhastamise käigus kuulmekäiku sattunud infektsiooni tagajärjel. Seega tuleb vatitikk enne puhastama asumist desinfitseerida näit. lahusega "Octenisept" või käepärase ...Loe edasi

Mandli operatsioon ja alkohol.

16.07.06

Mandli operatsioon toimus 12.07.06 kolmapäeval ja määrati antibiootikumid 5 päevaks mille ravikuur lõppeb 17.07.06 esmaspäeval ja mind huvitab millal pärast operatsioon on ohutu juua alkoholi nii kergemat ...Loe edasi

Alkohol laiendab veresooni ja vähendab riski hindamist. Nendel põhjustel keelatakse alkoholi tarbimine operatsioonijärgsel perioodil.
Alkoholi võib pruukida kattude eemaldumise järgselt ( kui ei ...Loe edasi

kõrvahaigused

29.03.05

Mul oli nohu. Nüüd mõlemad kõrvad nagu valutavad, mitte nii et ei jõua kannatada,vaid kõrvas on selline tuim valu. Kõrvad nagu plõksuvad ja vahepeal lööb kuulmise nagu ära. Olen teinid sinist lampi ja ...Loe edasi

Tõenäoliselt on edukam nina, kui kõrvade ravi. Põhjus on nohus. Juhul, kui oma kodune ravi ei aita, tuleb perearsti tülitada.Loe edasi

erakorraline LOR abi Tallinnas

06.12.04

Tere! Kas Tallinnas on võimalik saada ka nn erak. med abi kurguhaiguste korral? Mitte äge tonsilliit ega peritonsillaarne abstsess. Kui inimene kasutab oma töö tegemisel (näit. laulja, õpetaja)häält, aga ...Loe edasi

Tallinnas on ööpäevaringne erakorraline abi kõrva-, nina- ja kurguhaiguste alal tagatud Põhja Eesti Regionaalhaiglas Sütiste 19.Loe edasi

kõrvast tuleb verd

16.11.04

Tere! Minu mure on selles, et kõrva puhastades vatitikuga avastasin, et vatt on veidi verine. Kas võib asi olla selles, et olen mitu korda kasutanud kõrvade puhastamisks spetsiaalseid kõrvaküünlaid? Või ...Loe edasi

Kuidas küünaldega saab kõrvu puhastada jääb mulle saladuseks. Kuuma vahaga kuulmekäiku kõrvetada saab aga küll ja rahakottigi kergendavad kenasti.
Kõrvapuhastamisel vatitikuga võib kuulmekäiku ...Loe edasi

Tükk/klomp kurgus

01.04.04

Tere

Umbes nädal tagasi tundsin pidevat pitsitust või poomistunnet kaelal, seda on ka varem esinenud, just stressirikastel perioodidel, nagu ka äsja oli. Umbes kolm päeva pärast poomistunde ...Loe edasi

Refluksihaiguse mõõdu annavad Teie poolt kirjeldatud kaebused välja küll. Soovitaksin proovida perearsti poolt määratud refluksi ravi. Juhul, kui vaevused püsivad või süvenevad, tuleks teha põhjalikumad ...Loe edasi

tuksumine kõrvas

22.08.05

Tere!
Olen kolmel õhtul magama minnes tundunud paremas kõrvas tuksumist st täpselt sama rütm, kuidas süda lööb. See paneb muretsema, kas kõrval on midagi viga.
Umbes pool aastat tagasi oli ...Loe edasi

Nohu korral võib tekkida trummiõõnde vähene vedelik. Kuna trummiõõne eesmises osas kulgeb suur, aju varustav tuiksoon võib heli kanduda vedeliku kaudu otse kuulmisanalüsaatorisse. Juhul,kui probleem jääb ...Loe edasi

Kurgus kollased plekid

08.04.04

Tere,

Poolteist kuud tagasi haigestusin, esmalt mandlitesse tekkisid kollased plekid ja kurguseinas paistis kollane laik, palavik oli 37 kraadi ja hirmus väsimus ja lihasvalu. Ka lümfisõlmed ...Loe edasi

Arvan, et telefoni või interneti ravist pole nagu kasu. Võiks pöörduda kõrva-, nina- ja kurguhaiguste arsti vastuvõtule.Loe edasi

põskkoopapõletik

07.04.05

tere, kas võib olla 1,8 aastasel lapsel põskkoopapõletik kui laps räägib nagu oleks nina kinni, nohu algas juba 3 nädalat tagasi ja nüüd nagu enam eritist ei ole. röntkenit ei lasknud teha, palavikku pole, ...Loe edasi

Põskkoopa põletik võib olla küll, kuid nii väikesel lapsel on see koobas väga väike, vast natuke suurem tema sissepääsuavast ja mädase erituse peetumine selles on vähetõenäoline. Samuti puuduvad üldised ...Loe edasi

Põskkoopapõletik ja silmad

03.06.05

Viimased paar nädalat on olnud kogu aeg nohu, kuid tati värvi olen suutnud antibioootikumidega viia enam-vähem normi. Samas on mul tunne, et põen jälle põskkoopapõletikku, kuna mul on seda samasuguste ...Loe edasi

Põsekoopa põletikule vastab kirjeldus küll. Reeglina silmakahjustus paraneb põsekoopa paranedes.Loe edasi

Ninaoperatsioon

30.11.06

Tere!! Kas saaksite seletada natuke lahti, kuidas näeb välja kõvera nina sirgeks opereerimine? Tegemist on päriliku veaga. Kui kaua operatsioon kestab ning kui kaua nina paranemine aega võtab? Loe edasi

Kõik sõltub operatsiooni mahust.
Kas on vaja korrigeerida välisnina ja kas seda vaja teha ainult kõhrelises või ka luulises osas. Kui ainult vahesein siis samuti, kas ainult kõhreline või ka luuline ...Loe edasi

Kõrvavalu

28.11.06

Lp doktor!
Mul valutab vasak kõrv juba vähemalt 1,5 kuud. Perearst saatis kõrvaarsti juurde (käisin ~kuu aega tagasi), aga tema vastas, et põletikku pole ja midagi ei leia. Ka parem kõrv annab end ...Loe edasi

Kaebuse iseloom pigem kaela radikuliidile iseloomulik. Soovitaks kaela kuklaosa ja kõrvataguse piirkonna määrimist "Fastum" geeliga. Kui ravi edutu pöörduge uuesti arsti poole. Loe edasi

valud kõrvas ja tasakaaluhäired

25.11.06

Tere!
Soovin Teie abi edaspidiseks tegutsemiseks, sest ei tea, mida edasi teha mulle omistatud diagnoosiga.
Alates 2000a. on mul olnud pearingluse hood. Selle aasta sept. olid tasakaaluhäired ...Loe edasi

Kompuutertomograafia uuringust ei selgu patoloogiat, mis võiks olla tasakaaluhäire põhjuseks. Vajalik oleks teha kõrvakuulmise uuring (audiogramm ), määrata trummiõõne rõhk ( tümpanogramm ) ja määrata ...Loe edasi

ebamugavustunne kõrvas

24.11.06

Tere!
Juhtus nii, et mu kahene poeg kisas mulle väga kõva ja kileda häälega otse kõrva sisse. Nüüd, ülejärgmisel päeval, on kõrvas ebameeldiv tunne - päris valuks seda nimetada ei saaks, aga justkui ...Loe edasi

Tugevate helide korral tekkib kuulmisnärvis ehk teos vastuvõtvate närvirakkude kahjustus. Sõltuvalt kahjustuse suurusest on tegeu kas pöörduva või püsiva kahjustusega. Küünaldest ja vatist pole kasu. Vaevuste ...Loe edasi

kurgumandlite eemaldamine

21.11.06

Tere.

Arsti otsusel olen saadetud kurgumandlite operatsioonile. Operatsioon toimub üldanesteesias. Miks just sel viisil, ei soostunud arst mulle selgitama, kuid jäi resoluutselt oma otsuse ...Loe edasi

Lokaalanesteesias kasutatava rohu sisseviimisel ei saa arst edasist rohu toimet ( ka kõrvaltoimet ) juhtida. Samuti puudub Teie südametegevuse, vere hapnikusisalduse ja teiste elutegevuse funktsioonide ...Loe edasi

Mandlioperatsioonile?

17.11.06

Olen 21.a naine. Kogun julgust, et minna mandlioperatsioonile. Krooniline mandlipõletik diagnoositi juba 5-6 aastat tagasi. Olen käinud ka 2 korda adenoide opereerimas. Võib-olla sellest hirm. Ega see ...Loe edasi

Inimese hirm operatsiooni ees on loomulik. Teil on negatiivne kogemus lokaalanesteesias ehk praktiliselt ilma anesteesiata teostatud adenoidide korduvast eemaldamisest. Tänapäeval teostatakse operatsioone ...Loe edasi

Küsimus?

17.11.06

Maadlen juba poolteist aastat angiiniga,pea iga kuu olen sinisellehel.Perearst soovitab ainult kuuma teed juua ja kurku soojas hoida,ise pole kurku vaadanudki.Lõpuks sain kurguarstile,kes ütles,et ju siis ...Loe edasi

Ägeda põletiku raviks vajate valve kõrva-, nina- ja kurguarsti abi ja tõenäoliselt antibiootikume.
Minu vastuvõtule erahaiglas "Fertilitas" saate registreeruda telefonil 6059600 ja operatsioonile ...Loe edasi

Murest

15.11.06

Olen juba pikemat aega jännis suus esineva halva maitsega ja halva hingeõhuga. Hammaskonna probleemidest olen prii- ei auke, kattu,põletikku ega ka midagi muud. Küll aga ajab kogu aeg neelama (tunne nagu ...Loe edasi

Halva hingeõhu põhjuseks võivad olla mädapõletikud erinevates hingamisteede osades ja/või suuõõnes. Vajate uuringuid põletikukolde väljaselgitamiseks. Pöörduge veelkord oma perearstile. Loe edasi

kurgumandlite eemaldamine

14.11.06

kas eestis on võimalik kurgumandleid eemaldada laseroperatsiooni kaudu,kui jah,siis kus ja kas see on parem meetot kui tavaoperatsioon.Loe edasi

Konkreetse küsimusega peate pöörduma Tartu Kõrvakliinikusse. Erilist eelist peale hinna, mis on suurem, pole praktika kahjuks tõestanud.Loe edasi

Tonsillitis

14.11.06

Lp. DOKTOR
Mul oli lapsepõlves krooniline angiina.. Peale 15 eluaastast see kadus. Nüüd (olles 48). on mul kord aastas esinenud angiinat, mis on antibiootikumide ravile väga hästi allunud.
Kuid ...Loe edasi

Lümfikude inimese neelus (adenoid, kaks kurgumandlit ja keelepäramandel) on põhiliselt vajalikud kohanemisperioodis ca 0-15 aastases vanuses. Selle ajal kude on aktiivselt tegutsev ja adenoid ning kurgumandlid ...Loe edasi

 

Pildilised ravijuhised: