Eesti suurim tervisenõustamise keskkond
50907 tasuta nõuannet!
Arst annab nõu, küsi julgelt!
Küsi arstilt!
Kliinik.ee RSS Feed
 

Esita küsimus kopsuarstile

 
Hille Lill
Hille Lill
TÜK Kopsukliinik
Loe lähemalt
Loe vastuseid
Esita küsimus Nõustamine maksab 3.20 €
 
LOE KÜSIMUSI JA VASTUSEID
Kopsuarstidele esitatud küsimustele on 499 vastust.

kopsuturse

13.10.08 15:33

minul tekkis pärast pimesoole operatsiooni narkoosist väljumisel kopsuturse. peale 3 päeva haiglas olemist lasti mind koju. Millised võivad olla võimalikud tüsistused? kas oleks vaja täiendavaid uuringuid? kui jah siis milliseid ja kus? hetkel on tekkinud kinnine köha ja ka väike palavik 37,5 . Väljahingamisel läheb parem kops alaosast kuumaks. Oskate mingit nõu anda mida ja kuidas ravida või mida üldse teha?

Vastab...

Hille Lill
Hille Lill
TÜK Kopsukliinik
Veel vastuseid sellelt arstilt

Kopsuturse tekkimise sagedasemad põhjused on südamehaigused( infarkt, südamepuudulikkus, kõrgvererõhutõbi, klapirike), mis viivad rõhu tõusuni kopsukapillaarides. Ka kiiresti tekkivad rütmihäired võivad põhjustada kopsuturset. Teiseks:mitmesugused mürgistused, aspiratsioon, kopsupõletik, mis viivad kopsualveoolide seina läbitavuse tõusule. Kolmandaks: maksa-neeru-soolehaigused, mille puhul tekib vereplasma valgukaotus. Ma ei tea, millest oli teie kopsuturse tingitud. Mingeid tüsistusi ei pruugi olla ega tulla. Kui köha püsib pikemat aega, siis tuleb minna arsti vastuvõtule, et selgitada kroonilise köha põhjus. Kopsu alaosa kuumustunnet ei oska selgitada.

Kas see arutelu oli kasulik lugemine?